...no właśnie. Jakiej firmy? Co ma najlepszy stosunek cena/jakość? Chciałbym kupić komplet na wszystkie koła nie przepłacając, ale jednocześnie nie chciałbym przesadnie oszczędzać, by za kilka miesięcy nie mieć z tym problemów ponownie. Mam bardzo twarde zawieszenie i łożyska dostają mocno w tyłek.
A ja zakładałem do siebie w zeszły wtorek OPTIMAL 60zl za przednie łożysko i jest cisza:)
4max jest tańszy a SKF to wydatek powyżej 100zł za jedno przednie łożysko
a i żeby się nie męczyć za bardzo z wymianą przodu to po wybiciu starego nowe warto wsadzić do zamrażarki na jakies 2-3 godziny a gniazdo łożyska podgrzać wszystko łatwiej wejdzie
nie wiem nie chcę obrazić nikogo ale dla mnie firma 4max to zwykły szrot nie założyłbym tego za chiny w ogóle nie biorę pod uwagę tej firmy jeśli chodzi o kupno jakiejkolwiek części a 4max robi też słynne padające akumulatory...opinię ma ta firma już bardzo dobrze ustaloną na niską półkę niestety.
No świetnie, ale jak bym nie miał pełno innych rzeczy do zrobienia w samochodzie to bym nie oszczędzał, a tak muszę niestety mocno ciąć koszta. To że SKF jest dobrą firmą wiedziałem jeszcze przed założeniem tematu, ale chodzi mi o dobranie odpowiednio tańszych łożysk, które nie będą jednocześnie szortem. Mogę liczyć na pomoc tego rodzaju?
[quote=""forteller""]No świetnie, ale jak bym nie miał pełno innych rzeczy do zrobienia w samochodzie to bym nie oszczędzał, a tak muszę niestety mocno ciąć koszta. To że SKF jest dobrą firmą wiedziałem jeszcze przed założeniem tematu, ale chodzi mi o dobranie odpowiednio tańszych łożysk, które nie będą jednocześnie szortem. Mogę liczyć na pomoc tego rodzaju?[/quote]
Chłopaku. Ile zaoszczędzisz na takich łożyskach ? 20, 30 zł ? Jeżeli kupisz łożyska beznadziejnej firmy, owszem, zaoszczędzisz. A jak Ci się sypną po 5 tyś to wydasz dwa razy tyle i dodatkowo tracisz czas na naprawy i remonty.
Kup raz a porządnie. Kiedyś kupowałem byle co. Już przestałem z powodów wymienionych przeze mnie nieco wyżej.
Owszem jeżeli chcesz sprzedać auto na wiosnę to możesz rzeczywiście kupić coś tańszego.
Pozdrówka