Komplet łożysk do kół

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
forteller
Mały interesant
Mały interesant

Komplet łożysk do kół

Post autor: forteller »

...no właśnie. Jakiej firmy? Co ma najlepszy stosunek cena/jakość? Chciałbym kupić komplet na wszystkie koła nie przepłacając, ale jednocześnie nie chciałbym przesadnie oszczędzać, by za kilka miesięcy nie mieć z tym problemów ponownie. Mam bardzo twarde zawieszenie i łożyska dostają mocno w tyłek.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja tam inwestuje w japońskiego Timkena na przód zapłaciłem 68 zł sztuka ewentualnie SKF,FAG takich szukaj są jakościowo super.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

A ja zakładałem do siebie w zeszły wtorek OPTIMAL 60zl za przednie łożysko i jest cisza:)

4max jest tańszy a SKF to wydatek powyżej 100zł za jedno przednie łożysko

a i żeby się nie męczyć za bardzo z wymianą przodu to po wybiciu starego nowe warto wsadzić do zamrażarki na jakies 2-3 godziny a gniazdo łożyska podgrzać wszystko łatwiej wejdzie
Awatar użytkownika
forteller
Mały interesant
Mały interesant

Możecie coś więcej napisać o firmie 4max? Bo chyba będę szedł w kierunku ich oferty i te łożyska zakupię.
http://allegro.pl/item1196584029_lozysk ... rdoba.html
http://allegro.pl/item1183459455_lozysk ... o_94r.html
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

nie wiem nie chcę obrazić nikogo ale dla mnie firma 4max to zwykły szrot nie założyłbym tego za chiny w ogóle nie biorę pod uwagę tej firmy jeśli chodzi o kupno jakiejkolwiek części a 4max robi też słynne padające akumulatory...opinię ma ta firma już bardzo dobrze ustaloną na niską półkę niestety.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Nightmare
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Nightmare »

Zakładałem ostatnio FAG, polecam również SKF.
VW POLO 6N1 - 44kW - 60KM
Engine :D - APQ
Buda: 3D
Awatar użytkownika
forteller
Mały interesant
Mały interesant

No świetnie, ale jak bym nie miał pełno innych rzeczy do zrobienia w samochodzie to bym nie oszczędzał, a tak muszę niestety mocno ciąć koszta. To że SKF jest dobrą firmą wiedziałem jeszcze przed założeniem tematu, ale chodzi mi o dobranie odpowiednio tańszych łożysk, które nie będą jednocześnie szortem. Mogę liczyć na pomoc tego rodzaju?
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

ja napisałem tylko o łożyskach które powinieneś omijać szerokim łukiem, może ktoś inny używał coś innego to podpowie.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Nightmare
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Nightmare »

[quote=""forteller""]No świetnie, ale jak bym nie miał pełno innych rzeczy do zrobienia w samochodzie to bym nie oszczędzał, a tak muszę niestety mocno ciąć koszta. To że SKF jest dobrą firmą wiedziałem jeszcze przed założeniem tematu, ale chodzi mi o dobranie odpowiednio tańszych łożysk, które nie będą jednocześnie szortem. Mogę liczyć na pomoc tego rodzaju?[/quote]

Chłopaku. Ile zaoszczędzisz na takich łożyskach ? 20, 30 zł ? Jeżeli kupisz łożyska beznadziejnej firmy, owszem, zaoszczędzisz. A jak Ci się sypną po 5 tyś to wydasz dwa razy tyle i dodatkowo tracisz czas na naprawy i remonty.
Kup raz a porządnie. Kiedyś kupowałem byle co. Już przestałem z powodów wymienionych przeze mnie nieco wyżej.
Owszem jeżeli chcesz sprzedać auto na wiosnę to możesz rzeczywiście kupić coś tańszego.
Pozdrówka
VW POLO 6N1 - 44kW - 60KM
Engine :D - APQ
Buda: 3D
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”