Zegary

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qwerkon
Newbie
Newbie
Kontakt:

Zegary

Post autor: qwerkon »

Witam wszystkich... Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość :)

Od pewnego czasu zegary w Polo Classic 97r. (przed liftem) zwariowały tj. drżał prędkościomierz, a obrotomierz w ogóle nic nie pokazywał. Zabrałem auto do serwisu i ustalili, że trzeba będzie kupić nowe zegary, więc tak zrobiłem i kupiłem na allegro.

Po założeniu nowych zegarów dzieją się dwie nowe rzeczy (prędkościomierz i obrotomierz działa, pozostałe też):
1. nie wyłączają się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki wyświetlacze elektroniczne z przebiegiem i zegarem,
2. po odpaleniu auta, po dłuższej chwili włącza się i miga ikonka chłodzenia (płynu jest wlane na max.)

Jest jeszcze trzecia rzecz, ale to już znalazłem na forum (odnosi się do stanu przebiegu inny na starych zegarach inny na nowych).
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote="qwerkon"]nie wyłączają się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki wyświetlacze elektroniczne z przebiegiem i zegarem,[/quote]

Tak ma być :)
q
qwerkon
Newbie
Newbie
Kontakt:

[quote="bleah1986"]Tak ma być :)[/quote]
Ok, ale stare zegary gasną...
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote="qwerkon"][quote="bleah1986"]Tak ma być :)[/quote]
Ok, ale stare zegary gasną...[/quote]

tzn że jak wyjmowałeś kluczyk to Ci ginął przebieg i zegarek ? jeśli tak to t amte zegary miałeś padnięte, prawidłowo jest tak że zegar dalej wyświetla godzinę a drugi wyświetlacz ilość km :)
q
qwerkon
Newbie
Newbie
Kontakt:

[quote="bleah1986"]tzn że jak wyjmowałeś kluczyk to Ci ginął przebieg i zegarek ? jeśli tak to tamte zegary miałeś padnięte, prawidłowo jest tak że zegar dalej wyświetla godzinę a drugi wyświetlacz ilość km :)[/quote]
Tak właśnie było.

A jakieś pomysły na drugą sprawę?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”