Mam pytanko.. Gdy dam mu troche w gaz i rozpedze go do 140km/h to gdy zwalnia sobie sam to słychac jakies dziwne walenie ktore dochodzi wg. mnie od tłumnika. Nie wiem co to moze byc. Moja pierwsza mysl ze to moze jest katalizator. Co myslicie na ten tamat??
[quote="karik712"]Ale odgłos jest jak by ten tłumik strzelał, obijał sie o podwozie czy może jakiś inny?[/quote]
wiesz co? jest tak jak by w srodku sie cos obijało... nie wiem jak to wytlumaczyc. jak obroty spadaja gdy zostal przycisniety to tak jak by cos latalo i obijało sie w srodku choc wszystko jest stabilne.
bo z tego co wiem to tam jest jakas czesc ceramiczna czy jakas tam nie?? własnie mnie tez tak sie wydawalo ale nie jestem pewny. wiem tylko ze podczas tego obijania jak mu dodam gazu chodzi jak sportowy. nie gosno ale agresywnie.
wez sprawdz czy masz podokrecane koła ;] ja miałem IDENTYCZNE objawy po załozeniu stalowych kół. kolea lekko podokrecał koła a ja nie sprawdziałem. jak dawałem gazu bylo ok jak sie rozpedziłem i puszczałem gaz to stukało....
paroof
nie załamuj mnie:)) Jak to sie okaza kola to masz flaszke... bo mecze sie z tym juz 4 miesiace i nie wiem co to moze byc ale tego nie sprawdzilem.
Ja gdy nie miałem katalizatora i miałem walniętą Sondę to zawsze po przepałowaniu wydech mi stukał w jednym z miejsc o podwozie. Było wyraźnie słychać że coś uderzało w tylnej części samochodu oczywiście wraz ze strzelaniem z wydechu. Od kiedy mam katalizator i nową sondę to mi nie strzela i nie stuka nic
[quote="karik712"]a gdy nie miałem katalizatora i miałem walniętą Sondę to zawsze po przepałowaniu wydech mi stukał w jednym z miejsc o podwozie.[/quote]
miałeś źle założony wydech na to wychodzi że Ci stukało, a sonda nie ma nic do stukania.
Ma to że były złe dawki paliwa powodujące bulgot i delikatne strzelanie po odpuszczeniu gazu , które wprowadzały go w dodatkowe drgania. Po całej operacji wszystko zniknęło a przy mocowaniach tłumików nic nie było poprawiane. Co powoduje strzelanie w tłumiku tłumaczyć chyba nie trzeba. Dłużej od samochodu posiadam motocykl i temat strzelającego wydechu i co go powoduje już wałkowałem...
Katalizator dobry. Sprawdzany dzisiaj. Podłacze go pod kompa i zobacze wykres sondy. Ja juz nic nie wiem chłopaki bo wszystko sprawdzalem i wszystko git wiec ja tez sprawdze ale strzelac to mi chyba nie strzela bynajmniej ja nie słysze :niewiem: