[6n2] pytanie o stan paska i jego parametry

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bazyl1987
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] pytanie o stan paska i jego parametry

Post autor: bazyl1987 »

Witam ostatnio wymieniałem filtry i po zdjęciu osłony silnika tak żeby dostać sie do filtra powietrza zobaczyłem kilka niepokojących rzeczy. Po pierwsze pasek, to chyba ten, który napędza alternator osprzęt klimatyzacji itp. Zrobiłem zdjęcie i proszę o wypowiedzenie sie na temat paska, wizualnie nie wygląda najlepiej, ale proszę o opinie:

Obrazek

Proszę także o podanie parametrów takiego paska, tzn., jaka firmę polecacie, jaka powinien mieć długość oznaczenie itp.
Moje Polo to 2000 rok, 1.9 SDI oznaczenie silnika ASX na pokładzie klimatyzacja manualna. Podaje tez numer VIN w razie, czego WVWZZZ6NZ1D019644
b
bazyl1987
Raczkujący
Raczkujący

Przepraszam za brak zdjęcia. Chyba imageShack coś nawalił :niewiem: ale już jest.
T
Turbo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Turbo »

Pasek ewidentnie do wymiany. Tam idzie 5PK1219, najlepiej załóż z ContiTecha i przy okazji sprawdź stan rolki i napinacza.
Najtańsze NOWE części samochodowe! Silnikówka, zawieszenie, hamulce i inne!
b
bazyl1987
Raczkujący
Raczkujący

Pasek kupiony i wymieniony, jednak jak się okazuje mam klimatyzacje ale dokładana w serwisie VW w Frakfurcie nad Odrą, i nie pasuje pasek który podaje katalog czyli odpowiednik Conti 5PK1219 tylko musi być dłuższy chyba jest teraz 5PK1550 - koszt około 40 zł, mechanik skasował 50 zł z wymiana.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”