(6N) masakryczne spalanie...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

nieznam sie zabardzo ale moze termostat padł i stąd to duze spalanie.
moj kolega mial taki sam problem ze spalaniem ale w golfie główkowal dlugo az doszedl do wniosku ,,cyt. z forum golfa"

Po długich kombinacjach i jazdach od mechanika do mechanika okazało się, że temperatura silnika do zegara szła z jednego czujnika, a do komputera z drugiego. Wysiadł ten drugi. Pomimo wskazań 90 stopni komputer dostawał info z popsutego czujnika o zimnym silniku i śmigałem sobie na ssaniu. Auto szło jak burza pomiędzy CPN-ami.

moze to jakos pomoze
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

termostat wymienialem zaraz po zakupie polo, bo wogole nie grzal i wskazowka sie nie podnosila.

Kod: Zaznacz cały

Marcc_Jr
dziala Ci juz gg?
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

podaj mi Twoje gg na priv bo zainstalwoalem od nowa i niemam listy sory za ot :P
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""marcc_Jr""]moze termostat padł i stąd to duze spalanie.
moj kolega mial taki sam problem ze spalaniem ale w golfie główkowal dlugo az doszedl do wniosku ,,cyt. z forum golfa"

Po długich kombinacjach i jazdach od mechanika do mechanika okazało się, że temperatura silnika do zegara szła z jednego czujnika, a do komputera z drugiego. Wysiadł ten drugi. Pomimo wskazań 90 stopni komputer dostawał info z popsutego czujnika o zimnym silniku i śmigałem sobie na ssaniu.[/quote]
No właśnie pisesz o czujniku temperatury, a nie o termostacie :D Termostat odpowiada za włączanie obiegu cieczy chłodzącej i chyba wentylatora.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote=""JuStIcE""]chyba wentylatora.
[/quote]

Od wentylatora to jest drugi czujnik tak mi się wydaje , ale tez pewien nie jestem :p
Awatar użytkownika
Nightmare
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Nightmare »

Proponuje podjechać na ustawienie odpowiedniego konta wyprzedzania zapłonu, może to będzie przyczyną.

Jeżeli wszystko inne wydaje się być ok.
VW POLO 6N1 - 44kW - 60KM
Engine :D - APQ
Buda: 3D
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”