Witam, mam ogromny problem. Pękła mi jedna ze szpilek od kolektora tzn. pękła w połowie , jedną połowę odkręciłem a druga pęknięta została w bloku i teraz nie wiem czy mam wywiercać czy iść lepiej z tym do mechanika ?? Po prostu nie chcę zepsuć całego bloku i wymieniać silnik... . Co by było najlepiej z tą pękniętą szpilką zrobić (wywiercić czy też coś innego ). Proszę o pomoc
Wiercisz małym wiertłem otwór w szpilce i wkręcasz ekstraktor... to taka śruba z ostrym, stożkowym i lewym gwintem. Im dalej wkręcisz tym się bardziej zaklinuje i będzie wykręcać szpilkę. Takie ekstraktory są nawet za 30 zł do kupienia.
OK dzięki wszystko wywiercone ale teraz taki problem bo szpilka ma malutkie luzy i lekko w otworze na szpilkę pękło tzn taka mała dziureczka(w bloku, nic nie leciało) i teraz chciał bym to zakleić ale jakim klejem najlepiej to skleić tak żeby trzymało i było dobre na bardzo wysokie temperatury. (tzn zakleic też szpilkę zeby już nic nie cykało z korektora)
Zwykly klej zywiczny dwuskladnikowy. Lepiej kupic poxipol, taniej wyjdzie. A swoja droga kolektor jest przykrecany do glowicy a nie do bloku. Glowica nie nagrzewa sie do super wysokich temperatur zeby stosowac jakies specjalne kleje. Wkrec ta szpilke na poxipolu i bedzie trzymac.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673