Folia do przyciemnienia świateł

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
NAJS^^
Raczkujący
Raczkujący

Folia do przyciemnienia świateł

Post autor: NAJS^^ »

Witam. jeżeli bym zrobił przyciemniane światła folią to bym musiał mieć na nią atest czy coś w tym stylu? Żeby przy kontroli ewentualnie nie musiał jej zrywać ze świateł.
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Powiem Tobie że kolega z forum też ma przyciemnione światełka folią i miał kontrole i nie przyczepili się, ładnie to wygląda ale wada jest taka że trzeba mocniejsze żarówki wstawić bo folia trochę zabierze światla.
Pozdro.
Awatar użytkownika
lubusik
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lubusik »

ja u siebie przyciemniałem światełka , jeżdzilem tak kilka dni , przy pierwszej kontroli drogowej zapytałem sie pani policjantki , czy nie ma z taka folia problemów , pani zapewniła mnie ze taka jaka mam jest w miare dobra , ze widac swiatła , gdyż zdażaja sie takie folie które bardzo słabo przepuszczają swiato ... aczkolwiek policja nie jest zbyt uradowana tym faktem ..

szukajac foli na alledrogo , znalazlem gościa ktory miał do niej jakies papierki potwierdzajace właściwości oraz przepuszczalność ... która to wynosi jakies 80%

jak go zlokalizuje na alledrogo to ci podam

mocniejszych żarówek nie wstawiałem ,
Obrazek
L
Lynn
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Lynn »

Ja założyłem czerwoną folię, to przyczepili się, że mam czerwone kierunki. Musiałem zedrzeć
Obrazek
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Ja mam tą:
http://moto.allegro.pl/item1167890052_f ... alnie.html
Żarówki wstawiałem mocniejsze.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

pozwole sobie na małe OT: w aukcji gościu pisze, że: "Odbija odblask montowany w lampach - Folia jest jak najbardziej zgodna z Prawem ponieważ przepuszcza w 95% światło zatem POLICJA nie ma wiele do powiedzenia."
Niech ktoś zweryfikuje moją wiedzę, ale z tego co się orientuje każda, obojętnie z czym związana ingerencja w konstrukcje lampy kończy się utratą homologacji. Te procenty przepuszczania światła dotyczą raczej szyb w samochodzie, bo lampy przed i po "modyfikacji" i tak muszą dawać 100% światła, bo inaczej zagrażają bezpieczeństwu i Policja może się przyczepić :hello: .
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

No teoretycznie to masz racje kolego. Idąc tym torem to jak zabierzemy się za smoked tak jak należy i zaczniemy rozklejać, to również wiąże się z ingerencją w lampy a co za tym idzie utratą homologacji. Czyli jakby nie patrzeć i tak źle i tak nie dobrze.
Osobiście wolę folie od sprayu bo można w każdej chwili zerwać.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

NAJS^^
ten gość ma bardzo dobrą folię (to mój znajomy) i sam mam folię od niego. Ta folia ma 97% przepuszczalności światła więc wszystko jest w porządku.
[quote=""lubusik""]szukajac foli na alledrogo , znalazlem gościa ktory miał do niej jakies papierki potwierdzajace właściwości oraz przepuszczalność ... która to wynosi jakies 80%[/quote]
to jakaś kiepska bo trochę za mało przepuszcza światła.
[quote=""Brzeziak_GT""]Ja mam tą:
http://moto.allegro.pl/item1167890052_f ... alnie.html
Żarówki wstawiałem mocniejsze.[/quote]
to folia na lampy przednie, ale też ma 97% przepuszczalności.
[quote=""lukas2305""]pozwole sobie na małe OT: w aukcji gościu pisze, że: "Odbija odblask montowany w lampach - Folia jest jak najbardziej zgodna z Prawem ponieważ przepuszcza w 95% światło zatem POLICJA nie ma wiele do powiedzenia."[/quote]
jak folia może odbijać światło? Ona je przepuszcza tak jak klosz a to ile ma przepuszczalności odzwierciedla to na drodze.

Na stronie:
http://www.foliedolamp.yoyo.pl zobaczcie w galerii jak wyglądały moje lampy przed i po folioaniu.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""d4ri0""]NAJS^^
ten gość ma bardzo dobrą folię (to mój znajomy) i sam mam folię od niego. Ta folia ma 97% przepuszczalności światła więc wszystko jest w porządku.
[/quote]
Też ziomka polecam, za pierwszym razem jak kupowałem od niego foli była bardzo dobrej jakości.
Nie darła się tak bardzo jak ta która mam teraz, ale też nie narzekam.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

[quote=""d4ri0""]
lukas2305 napisał(a):
pozwole sobie na małe OT: w aukcji gościu pisze, że: "Odbija odblask montowany w lampach - Folia jest jak najbardziej zgodna z Prawem ponieważ przepuszcza w 95% światło zatem POLICJA nie ma wiele do powiedzenia."

jak folia może odbijać światło? Ona je przepuszcza tak jak klosz a to ile ma przepuszczalności odzwierciedla to na drodze.[/quote]

właścicielowi aukcji nie chodzi chyba o odbijanie światła przez folie tylko widoczny pod folią odbłyśnik.
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

[quote=""Brzeziak_GT""]Też ziomka polecam, za pierwszym razem jak kupowałem od niego foli była bardzo dobrej jakości.
Nie darła się tak bardzo jak ta która mam teraz, ale też nie narzekam.[/quote]
kwestia sposobu, albo może faktycznie producent idzie już na ilość.
[quote=""lukas2305""]właścicielowi aukcji nie chodzi chyba o odbijanie światła przez folie tylko widoczny pod folią odbłyśnik.[/quote]
no to chyba oczywiste, że musi być go widać, tak samo jak żarówkę. Jakby nie było nic widać to światło by nie przenikało. Zobacz lampy paroofa widać soczewkę więc światło przenika.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
Awatar użytkownika
NAJS^^
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: NAJS^^ »

Dziękuje za odpowiedzi :piwo: już zamówiłem folie teraz tylko czekam na dostawę i zaczynam działać z Polóweczką :butcher: zobaczymy co z tego wyjdzie;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”