pytanie o istalacje AL700

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

T
Timon
Newbie
Newbie

pytanie o istalacje AL700

Post autor: Timon »

Witam,
Jestem tu nowy i chciałbym zaczerpnąć waszej opinii na temat gaziorki.
Na dniach warsztat w Bielsku-Białej AUTODIAG będzie mi montował instalacje 2 generacji z komputerem autronic AL700.
Niestety weszła w grę druga generacja dlatego, że mam silnik na wtrysku jednopunktowym w polo 6N 1.4 APQ 1999r:/
Może ktoś jeździ na tej instalacji i napisze jak się sprawuje, czy są jakieś spadki mocy na niej w porównaniu do benzyny??
Z góry dzięki za jakieś info..
Pozdro dla wszystkich:)
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote="Timon"]że mam silnik na wtrysku jednopunktowym w polo 6N 1.4 APQ 1999r:/[/quote]

Niech mnie ktoś poprawi jeśli nie mam racji ale apq to chyba wielopunkt ?
T
Timon
Newbie
Newbie

wróciłem godzinę temu od gaziarza ,sprawdził oznaczenie i oznajmił że jednopunkt niestety:/
pozdro
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

bleah1986
Chyba raczej tak. A tego co wiem to na jednopunkcie były AER, ADX i AEA, ale mogę się mylić.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2010, 15:56 przez JuStIcE, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Timon, skoro gaziarz patrzy po oznaczeniu i nie potrafi zajrzec ze zrozumieniem pod maske, to zmien gaziarza :P
T
Timon
Newbie
Newbie

akurat nie byłem swoją poli u gaziarza tylko cytryną firmową.., a chłopaki z AUTIDIAGu to spece jakich mało, byle kogo bym nie wziął!!!
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

nie wiem na ile eTka jest tutaj guru ale pokazuje jak byk APQ to wielopunkt BOSH MOTRONIC MP9.0 taki jak u mnie...
Może oni się pomylili albo etka kto wie...raczej kuknięcie pod maskę i wszystko jasne, mi się zdaje że na 99% jest MPI...
Oczywiście jest opcja wrzucenia gazu II generacji ale mało kto ci podbije na to papiery i się podpisze pod tym bo to niezgodne z prawem i jest opcja mała ale jest że rozsadzi ci pewnego razu kolektor dolotowy...i 2 stówki nie twoje
Oczywiście daj Boże żeby się tak nie stało, niektórzy mają tak porobione na wariackich papierach robi się też specjalne dziury "antywybuchowe" z klapkami na puszkach filtra powietrz i inne magiczne zabiegi i też działa pięknie.
Pozostaje tu kwestia bezpieczeństwa,
ja sam się zastanawiam nad gazem, zakrzyczeli mi za sekwencję BRC 2500 zł
chyba się na to skuszę ale póki co jeszcze kasę zbieram...
civic r18a2/407 1,6 HDi
T
Timon
Newbie
Newbie

:butcher: jak się pomylił gość to już ostrze noża:)
W piątek jadę zostawić furke i będzie wszystko jasne czy to jednopunkt...Z tego co gość mówił to daje na gaz gwarancje dwa lata bez limitu kilometrów przy tej 2-generacji i sie pod tym podpisuje. Początkowo myślałem że mam wielopunkt, jak sie dowiadywałem o cenie sekwencyjnej to mi krzyknął 2000zł tyle że nie wiem jakiej firmy...BRC fakt drożej sie ceni. Za 2 generacje Autronic AL700 1600zł. Na to i na to kasa się znajdzie bo kupiłem furke po kosztach. Tak czy siak gaziura to zbawienie bo z baku zupa schodzi szybko,za szybko:)
Pozdrówki i szerokiej... :piwo:
B
Butthead
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Butthead »

Pomylił się na bank. Mój ojciec ma APQ i jest na wielopunkcie, a co do benzynki to przecież to auto pali tyle co nic :)
Awatar użytkownika
JuStIcE

Dokładnie, spokojnie można zejść poniżej 6 litrów. Ja tam nie mam zamiaru swojej Poli gazować :)

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

To ja nie wiem co wy robicie ze wam pali 6 litrow, załozyłem gaz STAG 4 (sekwencja) i pali mi 10, tyle samo co benzynki ;) POLECAM
Awatar użytkownika
JuStIcE

Przy odpowiedniej technice jazdy można spokojnie uzyskać taki wynik. Warunek jest taki, że silnik i cały osprzęt musi być 100% sprawny (termostat, czujnik temperatury przede wszystkim). Ja na razie uzyskałem 6,4l/100 km a można jeszcze mniej i dynamika jazdy wcale na tym nie cierpi :)

Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

mazi1990 napisał:
załozyłem gaz STAG 4 (sekwencja) i pali mi 10, tyle samo co benzynki POLECAM
coś za dużo ci pali, co do gazu to mi silnik 1,5 palił 10 litrów na II generacji wnioskuję, że sekwencja powinna troszkę mniej spalać niektórzy na forum mieli spalanie 7,8 także to dziwne trochę,
co do benzyny to 1,4 w zimie po mieście pali mi 8-9 max ale nigdy 10, a jak się postaram i jeżdżę grzecznie to 7,5 spali po mieście albo i mniej, średnio zdrowe polo spala 6,2-6,5 L w cyklu mieszanym a na trasie potrafi 5,75 spalić u mnie tak mniej więcej jest, także mazi może masz coś nie teges z czujnikiem temperatury z dogrzaniem silnika lub też lambda coś miesza,
civic r18a2/407 1,6 HDi
T
Timon
Newbie
Newbie

hejka,
Tak APQ to wielopunkt. instalacja AL700 odeszła w niepamięć.
Założyłem sekwencje ZENIT 2300zł, autko nie traci nic na mocy, nie czuje żadnej różnicy.
Pali mi 8,5 litra gazu, za 70zł zrobiłem 400km to jest to :))))))))))))
Polecam ta instalacje i monterów z firmy AUTODIAG Bielsko-Biała:)

Dzięki za posty i szerokiej....
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

W Bielsku na ulicy Wajdeloty znajduje sie BOSCH serwis. Zakladaja tam instalacje gazowe. Moj mechanik i paru jego klientow, w tym i ja zakladalismy tam gaz. W Polo gazu nie mam, bo mi sie nie oplaca po prostu, za malo jezdze na krutkich odcinkach do tego (6-7km mam do pracy). Podjedz sobie tam ogladna silnik i doradza. Nie daj sie wpakowac w tania instalacje. Mozna zalozyc oczywiscie zwykla 2 generacji do kazdego silnika. Ale po 3-4 wystrzalach zobaczysz ze warto bylo dolozyc i miec sekwencje. Nikt nie kaze Ci placic calosc za instalacje. Ja wziolem na raty. Malo tego placac rate i jezdzac na gazie i tak wychodzilem lepiej niz jakbym jezdzil na benzynie. Audi troche palilo (2.6 V6 14-16 litrow LPG trasa/miasto) Koles poleca Ci tania instalacje bo wie ze co chwile bedziesz jezdzic na regulacje, rozerwie Ci nie raz kolektor itd. Nie ma co oszczedzac na instalacji. Sekwencje mozna dokladniej wyregulowac i nie wypali Ci gniazd zaworowych.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”