Kupiłem płukacz i chcę to wszystko dobrze wymyć a póżniej zalać nowym olejem Castrol Magnatec 15w40
co do płukaczy to nic się nie stanie stosowałem kilka razy i nic złego się nie stało, to po prostu mit, warto raz na kilka lat wypłukać szlam i przy zdrowym silniku nic się nie stanie.
Twój mechanik przewiduje że jeśli wypłukasz szlam to zatkasz filtr oleju tym szlamem, ale przecież po wypłukaniu zlewa się wszystko i zmienia na nowy olej i filtr także nie martw się.
Co do oleju to nie zalewaj mineralnego 15W40 do polówki, silnik ma też popychacze hydrauliczne i popychacze będą stukać przy takim oleju, co do temperatur to mineralny zamarza już przy -15 stopniach także w zimie będzie auto ciężko kręcić i gorzej smarować na rozruchu, zalecany na nasz klimat olej to 5W40 lub jeśli nie jesteś pewien co do poprzedniego oleju to lejesz półsyntetyk 10W40, 15W40 lejemy do starszego typu aut albo próbując uszczelnić stary silnik...
Tym rozrządem to się nie przejmuj tylko go wymień jeśli nie wiesz na bank kiedy był robiony,
zmieniaj cały komplet czyli rolka napinająca, pasek i pompa wody, na tym się nie oszczędza.
Co do wstawienia fotek użyj tego hostingu:
http://imageshack.us/
klikasz BROWSE wybierasz fotkę i dajesz prześlij teraz,
następnie otrzymasz różne adresy do zdjęć, kopiujesz ten podpisany Kod Forum,
wklejasz do postu i gotowe.