"Korek" tankowania LPG

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

"Korek" tankowania LPG

Post autor: Archeo »

Witam!

Nie znalazłem podobnego tematu wiec założyłem nowy.

Prośba raczej do osób które posiadają instalacje LPG, gdzie macie założony/wycięty otwór do tankowania : w zderzaku, pod nim na jakiejś blaszce ? możne inne jakiś ciekawe miejsce. Nosze się z zamiarem instalacji gazowej i nie chciałbym żeby ów otwór zbytnio szpecił auto. Dodam ze mam szerokie zderzaki. Mile widziane zdjęcia.

A na marginesie (było ale większość do 1.6) ile wam pali gazu przy silniku 1.4 8V ?

Pozdrawiam!
Obrazek
j
jarek311086
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jarek311086 »

jak u mnie to robią we wlewie paliwa tylko trzeba przy tankowaniu taką specjalną końcówkę wkręcić i taka przyjemność przy zakładaniu kosztuje chyba +50zł. fot nie mam bo gazu też nie mam ale zapytaj tam gdzie będziesz zakładał to bedą wiedzieli o co ho
j
jarek311086
Mały interesant
Mały interesant

http://forum.twingo.pl/viewtopic.php?f=25&t=4936 tu jest temat z twingo i fotka poglądowa
Awatar użytkownika
Halinka
Początkujący
Początkujący

Post autor: Halinka »

Ja mam zrobiony nad zderzakiem i wcale nic nie jest zeszpecone.Autko moje pali ok 8 litrów na 100 no chyba,ze docisnę to max do 10
Obrazek Obrazek
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Nad zderzakiem ?? w karoserii ? Takiego czegoś jeszcze nie widziałem :/ to juz chyba wole w zderzaku gdzieś z boku, mniejsze ryzyko korozji. A ten pomysł z ta przedłużka ciekawy, ale troszkę mało praktyczny. Pewnie walne na zderzaku i pomaluje w kolor auta żeby sie nie rzucał zbytnio.
Obrazek
j
jarek311086
Mały interesant
Mały interesant

jak uważasz..a gdzie tam brak praktyczności?wkręcasz-tankujesz-wykręcasz ot cała filozofia :D
m
maxsis
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maxsis »

ja w mojej Poli mam pod zderzakiem, zaraz kolo haka to holowania kogoś, z tyłu jest w ogóle nie widoczny, dopiero trzeba się z chylić żeby go zauważyć pod zderzakiem.
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

ja mam w tej dolnej czesci zderzaka (waski zderzak) z boku od strony pasazera. na czarnym za bardzo ten korek sie nie rzuca w oczy :)
j
jakubu91
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jakubu91 »

ja wlew do gazu mam zamontowany zaraz kolo haka po prawej stronie(szeroki zderzak).
pozdro
O
Okidolk
Newbie
Newbie

Post autor: Okidolk »

Ja mam na wysokości między wlewem paliwa, a tylnym nadkolem, lekko nad tylnym zderzakiem :-D Kolor autka mam ciemny granat, a kurek czarny to nawet dobrze nie widać :) pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”