Nie znalazłem podobnego tematu wiec założyłem nowy.
Prośba raczej do osób które posiadają instalacje LPG, gdzie macie założony/wycięty otwór do tankowania : w zderzaku, pod nim na jakiejś blaszce ? możne inne jakiś ciekawe miejsce. Nosze się z zamiarem instalacji gazowej i nie chciałbym żeby ów otwór zbytnio szpecił auto. Dodam ze mam szerokie zderzaki. Mile widziane zdjęcia.
A na marginesie (było ale większość do 1.6) ile wam pali gazu przy silniku 1.4 8V ?
jak u mnie to robią we wlewie paliwa tylko trzeba przy tankowaniu taką specjalną końcówkę wkręcić i taka przyjemność przy zakładaniu kosztuje chyba +50zł. fot nie mam bo gazu też nie mam ale zapytaj tam gdzie będziesz zakładał to bedą wiedzieli o co ho
Nad zderzakiem ?? w karoserii ? Takiego czegoś jeszcze nie widziałem :/ to juz chyba wole w zderzaku gdzieś z boku, mniejsze ryzyko korozji. A ten pomysł z ta przedłużka ciekawy, ale troszkę mało praktyczny. Pewnie walne na zderzaku i pomaluje w kolor auta żeby sie nie rzucał zbytnio.
ja w mojej Poli mam pod zderzakiem, zaraz kolo haka to holowania kogoś, z tyłu jest w ogóle nie widoczny, dopiero trzeba się z chylić żeby go zauważyć pod zderzakiem.
Ja mam na wysokości między wlewem paliwa, a tylnym nadkolem, lekko nad tylnym zderzakiem :-D Kolor autka mam ciemny granat, a kurek czarny to nawet dobrze nie widać pozdrawiam!