[9n] Pomozcie znow sonda lambda wielki problem....

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bartusmax
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Pomozcie znow sonda lambda wielki problem....

Post autor: bartusmax »

rece mi juz opadaja wymienilem sonde lambda nr 1 na nowa a dzisiaj znow wyskoczyl blad podgrzewana sonda lambda nr 1 ku........wa zabic to za malo co moze byc przyczynna?? pomozcie chociaz raz
m
mario666
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario666 »

mi również wyskakuje sporadycznie podobny błąd ale po jednym dniu sam znika nic z tym nie robie czekam co sie wydarzy nie odczuwam tez rzadnego wyzszego spalania paliwa
b
bartusmax
Raczkujący
Raczkujący

moze sie wydazyc to ze pojdzie ci katalizator... a to moze byc juz po ptokach
m
mario666
Raczkujący
Raczkujący

może byc ze własnie siada i na razie nic mu nie poradze bo nie wiem jak sprawdzic stopien jego zuzycia po za tym zauważyłem ze działo sie to tylko tylko w wyjatkowo mrozne noce zima (auto stoi pod chmurka) I ostatnio jakis miesiac temu jak temperatura noca spadła do okolicy 0 st

było tez juz o tym na forum sam nawet załozyłem watek ale nikt nie pomógł może spróbuj na forum vw golfa tam jest duzo osób bardziej zaawansowanych a problemy czesto podobne wrzuc kod błedu na wyszukaj na forum http://forum.vwgolf.pl/
o np ten wątek moze cos pomoc http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... dgrzewanie
a i napisz jesli rozwiazesz problem bo mnie rowniez on interesuje moze nie tak pilnie ale...mysle ze to kwestia najblizszej przyszlosci

Na przyszłość to edytuj swoje posty zamiast spamować jeden pod drugim!
czaja
b
bartusmax
Raczkujący
Raczkujący

specjalnie do mario po tak dlugim czasie wrescie znalazlem rozwiazanie ktorym byl czujnik temperetury cieczy chlodzacej koszt 60 zl auto odpala na dotyk pozdrawiam
m
mario666
Raczkujący
Raczkujący

ok dzieki zwróce napewno na ten czujnik uwage zwłaszcza ze ostatnio zaniemógł i nie wskazywał temperatury
b
bartusmax
Raczkujący
Raczkujący

czesc pisalem ci ze rozwiazalem problem z ta sonda blad znow mi sie zapala ale samochod odpala normalnie nie wiem co dalej
M
McGrady
Początkujący
Początkujący

Post autor: McGrady »

a może któryś z przewodów dochodzących do sondy ma zwarcie lub przerwę i dlatego wywala błąd sondy. Sprawdź to.
r
radar77
Newbie
Newbie

Post autor: radar77 »

[quote=""bartusmax""]czesc pisalem ci ze rozwiazalem problem z ta sonda blad znow mi sie zapala ale samochod odpala normalnie nie wiem co dalej[/quote]

Ja olałem sprawę już ze 3 lata temu. Konktrolka świeci i nic się nie dzieje. Jak podstawowa funkcja sondy padnie to będę się martwił.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”