[6n2] klima słabo chłodzi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
muchajarek
Newbie
Newbie

[6n2] klima słabo chłodzi

Post autor: muchajarek »

WITAM.
Mam pytanie o kilimatyzację. Miałem ostatnio stłuczkę i blacharz powiedział, że musiał wypuścić płyn z klimy. Oczywiście po naprawie był w serwisie i napełnił układ, ale od tego czasu mam wrażenie, że klimatyzacja słabiej chłodzi. Czy pryczyną może być zbyt mała ilość płynu, a może zupełnie inny problem.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Przyczyną może być mała ilość czynnika. Może gość olał sprawę albo uzupełnił mniej żeby było taniej.
Może być też nieszczelny układ po stłuczce. Na Twoim miejscu pojechałbym na jakiś kompleks klimy.
Prawidłowo nabita i sprawna klima mrozi po 2 - 3 sekundach.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
m
muchajarek
Newbie
Newbie

Post autor: muchajarek »

Dzieki za pomoc. Trzeba odwiedzić serwis klimy. Obecnie się trochę ochłodziło, ale w te upały klimatyzacja słabo się sprawiała.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Powiedz, że po stłuczce. Niech sprawdzą szczelność instalacji (zależy jaka była stłuczka, ale tutaj większość to sztywne przewody więc coś może nie grać) , odgrzybią, wymienią filtr przeciwpyłkowy i nabiją czynnikiem. Zobacz jeszcze czy bezpieczniki klimy są dobre. U mnie znajdują się one obok aku przykręcone z boku komory silnika.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”