Jak odblokować oryginalne radio w 6N oraz demontaż

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kula8942
Newbie
Newbie

Jak odblokować oryginalne radio w 6N oraz demontaż

Post autor: kula8942 »

Nie wiem co się stało ponieważ po odłączeniu klem od akumulatora radio zgłupiało i nie chce się włączyć i wyświetla tylko napis SAFE, na radiu pisze coś o jakimś systemie zabezpieczeń ale nie wiem co z tym zrobić(tak po prawdzie to nie wiem jak go wyciągnąć też z tej kieszeni;p Na siłę próbowałem ale boję się że je uszkodzę, więc może ktoś zna jakiś patent)???
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

SAFE czyli musisz podać kod radia (pewnie ktoś napisał go na radiu) kod wpisujesz cyframi 1 2 3 4

np potrzebny nam kod: 2731

więc klikasz przycisk
"1" - 2 razy
"2" - 7 razy
"3" - 3 razy
"4" - 1 raz

Zatwierdzasz przyciskiem TP + TA razem ok 5sek trzymać

A co do demontażu to po bokach masz takie zaślepki czarne - do tego musisz mieć takie cienkie metale z blachy (oryginalne wyjmaki do radia najlepsze - znajdziesz na allegro)

Wsadzasz wyjmaki w te dziury i wyciagasz radio

Mówie o takim radiu:
Obrazek
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

bądź też od swojej kobiety czy też siostry:D weź dwa pilniczki :)
Awatar użytkownika
bialas313
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: bialas313 »

[quote=""kula8942""]ale nie wiem co z tym zrobić[/quote] dla elektryka nic trudnego:) jeżeli nie znasz kodu to zanieś mu radio 30 zł i po bólu :grin:
Obrazek
Obrazek
d
dami22
Newbie
Newbie

Post autor: dami22 »

witam poprzedni mój post już jest nie aktualny. wymieniłem radio na inne z kasetowego oryginalnego VW na Blaupunkta cd/mp3. co do kodu już wiem jak się wpisuje :) a jeśli chodzi o wyciąganie tego radyjka wpadłem na pomysł żeby te wsuwki do wyciągania radia zrobić z listwy montażowej tej metalowej długiej i cienkiej z dziurkami :) (taka długa cienka w zlotym kolorze z takimi dużymi dziurkami którymi można regulować odleglość ) przeciołem je po długoscui w polowie tak przez te dziury i kluczyk do radia gotowy :) jesli nie macie kasy a macie kawałek jakiejść blaszki w domu wąskiej to też może być :) wejście na te kluczyki znajduje się pod tymi zaślepkami o których pisałem w poprzednim poście zaraz przy klawiszach takie mało widoczne :) pozdro dla wszystkich posiadaczy polówek :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”