problem z kierunkowskazami

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bugs
Newbie
Newbie

problem z kierunkowskazami

Post autor: bugs »

witam ... mam taki problem ... po odpaleniu auta na konsoli swieci sie dioda kierunkowskazów .. jest taka przygaszona. Przy próbie wrzucenia kierunku pali sie intensywnie (nie pika) lecz kierunki nie dzialaja... dodam ze awaryjne tez wogóle nie działają i przestała mi działac dmuchawa od ogrzewania ...

inne swiatła działają

ma ktos jakis pomysł ,

znalazłem bardzo podobne temat ale rozwiazanie z tamtego tematu u mnie sie nie sprawdza
viewtopic.php?f=18&t=941&hilit=kierunki
F
FUCEK
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: FUCEK »

Jakieś zwarcie w instalacji lub brak masy, sprawdź bezpieczniki, żarówki i przełączniki. Dzieję się to przy tylko przy uruchomionym silniku czy ogólnie jak przekręcisz stacyjkę?? Sprawdź także czy działają postojówki za pomocą dźwigienki kierunkowskazów (naciśnij ją tak jakbyś włączał kierunek przy wyłączonym zapłonie powinna świecić odpowiednia strona) Wykluczy to dźwigienkę kierunkowskazów.
Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

99% brak masy na lampach z tylu ( zazwyczaj tam pada) poruszaj tam kablami ,ewentualnie przemierz je
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
b
bugs
Newbie
Newbie

[quote=""bugs""]Jakieś zwarcie w instalacji lub brak masy, sprawdź bezpieczniki, żarówki i przełączniki. Dzieję się to przy tylko przy uruchomionym silniku czy ogólnie jak przekręcisz stacyjkę?? Sprawdź także czy działają postojówki za pomocą dźwigienki kierunkowskazów (naciśnij ją tak jakbyś włączał kierunek przy wyłączonym zapłonie powinna świecić odpowiednia strona) Wykluczy to dźwigienkę kierunkowskazów[/quote]

dzieje sie tak po przekręceniu stacyjki , postojówki działają za pomocą dzwigienki , zarówki i bezpieczniki sprawdzałem
awaryjne to wcale nie działają

[quote=""FUCEK""]99% brak masy na lampach z tylu ( zazwyczaj tam pada) poruszaj tam kablami ,ewentualnie przemierz je[/quote]
oki to sprawdze bo jeszcze tam nie doszłem ,
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Makumb »

Mialem bardzo podobny problem , cuda sie dzialy z kierunkowskazami , raz wchodzily raz nie. i powiem ci ze wymienilem tylko przelacznik od awaryjnych, dalem za nowy cale 19zl bo nie moglem czekac do gieldy i wszystko dziala bez problemu. Nic wiecej nie musialem robic

pozdrawiam.
b
bugs
Newbie
Newbie

[quote=""Makumb""]Mialem bardzo podobny problem , cuda sie dzialy z kierunkowskazami , raz wchodzily raz nie. i powiem ci ze wymienilem tylko przelacznik od awaryjnych, dalem za nowy cale 19zl bo nie moglem czekac do gieldy i wszystko dziala bez problemu. Nic wiecej nie musialem robic[/quote]
sprawdzałem przełącznik od awaryjnych i to nie to bo wymieniłem na inny i nic sie nie poprawiło

mase jest dobra bo dochodzi do kierunków prąd mi nie dochodzi do kierunków
czyli musze szukac gdzies przy przekaznikach i dzwigienkach od kierunków

gdzie prawidłowo powinien znajdowac sie przerywacz kierunków ?? i wie ktos jaki ma sybol/numer ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”