[6n2] proszę o opinię

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
swiru
Newbie
Newbie
Kontakt:

[6n2] proszę o opinię

Post autor: swiru »

Witam wszystkich!
Szukam auta na początek i najbardziej szukam VW Polo 6n2.
Znalazłem dzisiaj taką ofertę i chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o niej :
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C14107403
Pozdrawiam!

p.s.
Jest ktoś z Wrocławia i mógłby jak coś pojechać ze mną na oględziny ? :)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Na zdjęciach wygląda ok, ale to za mało . Cena podejrzanie niska - z doświadczenia wiem, że zdradza poniekąd powypadkową przeszłość auta. Sam szukam 6N2 dla żony już prawie pół roku i jak dotąd nie znalazłem nic interesującego - co więcej trafiałem często na totalne złomy mimo że z ogłoszenia wynikało całkiem coś innego :)
Radzę jechać osobiście i obejrzeć dokładnie. Polecam też wizytę w najbliższym ASO VW, za 350zł można zrobić przegląd przedzakupowy czyli pomiar powłoki lakieru, diagnoza VAG, ogólna ocena stanu technicznego).
Chyba, że sam posiadasz miernik gr. lakieru i laptopa z interfejsem, wtedy ww czynności możesz zrobić samemu.
Dodatkowo przy TDI obowiązkowo trzeba zrobić logi statyczne i dynamiczne to da ci mniej więcej obraz tego w jakim stanie jest turbina etc.
Bez laptopa można jeszcze zrobić diagnoze klimatronica - przycisk ob.zamk + ECON przez 3sek i w tym samym czasie przekręcić kluczyk na pozycję zapłonu i puścić oba przyciski. Na panelu klimatronic zapalą się wszystkie ikony i dokona się samodiagnoza, po czym wywali (lub nie) kody błędów oraz ich ilość.

Jest to wersja Highline więc wyposażenie ma już prawie kompletne.
Czujnik deszczu tutaj nie występuje, sprzedawca błędnie podał podczas wystawiania ogłoszenia.
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

Przepraszamy - ogłoszenie nie zostało znalezione.

Mogło zostać już usunięte lub podany numer ogłoszenia jest nieprawidłowy.
poszło ? :niewiem:
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
swiru
Newbie
Newbie
Kontakt:

Dzięki za odpowiedź ;)
Zdziwiła mnie ta cena , dlatego postanowiłem tutaj napisać , żeby ktoś ocenił , bo średnio się znam na tym :) Ale widzę,że auto już chyba poszło chociaż było wystawione dziś ok 7-8 :niewiem:
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Skąd dokładnie było?
Ogólnie to jak coś jest w dobrej cenie idzie właściwie od razu. Szczególnie VW / Audi.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
swiru
Newbie
Newbie
Kontakt:

[quote="Tomek001"]Skąd dokładnie było?
Ogólnie to jak coś jest w dobrej cenie idzie właściwie od razu. Szczególnie VW / Audi.[/quote]
Wrocław
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

[quote="Tomek001"]Ogólnie to jak coś jest w dobrej cenie idzie właściwie od razu. Szczególnie VW / Audi.[/quote]
Ja umowe kupna/sprzedazy swojego Passata spisywalem w dwie godziny po wystawieniu oferty na allegro :bb:
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
r
roman cbr
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: roman cbr »

Szukałem dobrej Polówki 2005 -2007 przejechałem połowę Polski i to, co widziałem, to wolało o pomstę do nieba. Każdy bity i zrobiony tylko na handel. Strach kupić coś takiego, odpadnie szpachel i wtedy się okaże,co to za cudo. Spójrzcie koledzy w niemiecki internet i zobaczcie ile u nas powinno kosztować takie autko. Nie może być tak, że w Polsce jest tańsze niż u Niemców. Radzę si e dobrze zastanowić przed kupnem :vinsent:
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Bo w Niemczech już dawno się drogo porobiło. Poza tym najgorsze są egzemplarze po lekarzu, za które wołają tyle co za prawie nówkę. Teraz ciężko kupić coś fajnego. Lepiej wydać mniej na zakup rozbitka niż fortunę na zatuszowanego rozbitka.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
swiru
Newbie
Newbie
Kontakt:

Znalazłem kolejną Polówkę z Wrocławia : http://allegro.pl/show_item.php?item=1148864731 i ponownie prosiłbym Was o opinię:) Z tego co widzę , to auto chyba stoi tu od kwietnia (-->data zdjęcia)
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

Tak ze zdjec to ciezko cos powiedziec ale wydaje sie byc wporzadku. Cena bez tragedii w stosunku do wyposazenia. Musisz sam to obejrzec na zywo. Wedlug licznika to i rozrzad juz do wymiany, ale to tak czy inaczej wymieniamy zawsze po kupnie.
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”