[9n] KONTROLKA WSPOMAGANIA, ABS, I INNE- BRAK WSPOMAGANIA

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
agapi2008
Newbie
Newbie

[9n] KONTROLKA WSPOMAGANIA, ABS, I INNE- BRAK WSPOMAGANIA

Post autor: agapi2008 »

Witam

Proszę Państwa o pomoc. Mój problem zaczął się około miesiąc temu. Jechałam samochodem i nagle zapaliła mi się kontrolka ABS, później wspomagania, później zapaliły się inne. Np. złożone siedzenia, zaciągnięty ręczny itp. Następnie zgasło oświetlenie samochodu. Zjechałam na pobocze i zgasiłąm samochód. Jak próbowałam odpalić nie dało rady,tak jakby się rozładował.

BYŁAM JUŻ U 3 pseudofachowców i wywaliłam całą pensje. Ciągle wszystko się pier...

oto co rzekomo zrobili:

1- wymienił czujnik wspomagania bo myślał że to powoduje zakłócenia
2- wymienił łożysko i regulator w alternatorze
3- naprawił przerwany niebieski kabel od alternatora- (w końcu zaczęła się paliś lampka łądowania i pali się do teraz)
4- wsadziliśmy inny akumulator

PROBLEM wciąż jest- nie wiem co mogę zrobić?

Bardzo proszę o pomoc. BO dziś po wczorajszej naprawie zapaliła mi się znowu kontrolkka wspomagania, a to z reguły było zapowiedzią powrotu całej awarii.

HELP
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Twoja usterka wydaje mi się trochę podobna do tej jaką ktoś już kiedyś opisywał..
link to tego tematu.
viewtopic.php?f=22&t=17428
Nie wiem czy to, tym bardziej, że sam zainteresowany nie napisał co było... Może pomoże..
a
agapi2008
Newbie
Newbie

Nie bardzo to ma u mnie zastosowanie bo mam diesla...;-/ 1,4 tdi
a
agapi2008
Newbie
Newbie

Mam nadzieje, że to wam też pomoże:

Auto już nie wariuje bo kabel idący od alternatora do wiązki głównej był przerwany (niebieski).

Pozostał mi problem z lamką wspomagania, gdyż po podłączeniu pod komputer wykazuje :
awarię czunika obrotu wałka kierowniczego ;-/

lampka wspomagania załącza mi się w czasie jazdy. Po zgaszeniu silnika już jej nie ma. Po za tym nocą po światłach widzę takie przygasające impulsy (zakłócenia ładowania)

Proszę o jakieś porady ;-/

Pozdrawiam,

Magda
r
relay
Newbie
Newbie

Post autor: relay »

[quote=""agapi2008""]Mam nadzieje, że to wam też pomoże:

Auto już nie wariuje bo kabel idący od alternatora do wiązki głównej był przerwany (niebieski).

Pozostał mi problem z lamką wspomagania, gdyż po podłączeniu pod komputer wykazuje :
awarię czunika obrotu wałka kierowniczego ;-/

lampka wspomagania załącza mi się w czasie jazdy. Po zgaszeniu silnika już jej nie ma. Po za tym nocą po światłach widzę takie przygasające impulsy (zakłócenia ładowania)

Proszę o jakieś porady ;-/

Pozdrawiam,

Magda[/quote]

Napisz mi dane twoje autka, i skąd jesteś.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”