MAm problem tego typu ze cos mi skrzypi w tylnim kole... Wymienilem juz lozyska z jakis tydzien temu, wymienilem dzisiaj szczeki z tyłu i nadal jest ten sam problem.... juz niewiem sam co by to moglo byc?! niewiem czy ma to jakies znaczenie ale nan gwint. Im szybciej jade tym ten dzwiek jest bardziej uciazliwy, wrazenie takie jak by metal o metal.
Ma ktos jakies pomysły????
Bobeksm może osłona amortyzatora ? U mnie to sie tukło w zimie było nie do wytrzymania, teraz wymieniłem i spokój, a jeśli nie to, to sprawdziłbym poprawność zamontowania felgi, szczeki czy aby nie dociskają, w Audi u mnie była źle dokręcony przedni prawy alus i tukł się... Jak polo nisko siedzi a są dołki no to sie nie dziwie (luukam w avatar) a powiedz mi na tym samym gwincie tak się dzieje co na fotce czy inny ? Prześledź dokładnie od kiedy to się działo, czy może wypaliłeś w coś delikatnie polo, i wydawało Ci się, że jest ok a tu zonk. Pozdrawiam i napisz jak co tam zmodzisz.
Wiesz co dzieje mi sie tak od tygodnia, polo jest caly czas na tym samym gwincie:) Co do lozyska to powiem ci ze beben byl wykrecaly chyba z 5 razy i znajomy mechanik patrzyl i nikt nic niewie. Ja dzisiaj rowniez patrzylem czy gdzies moze jest jakis slad ze wytarte lub co kolwiek a tu dupa nic niema.... a caly czas piszczy
jak będziesz jechał posadź kogoś z tyłu i jak będzie skrzypieć to niech położy oparcia kanapy , tzn niech je złoży u mnie się guma wytarła i straszni skrzypiało ;p
bylem dzis u mechanika i pojechalismy sie przejechac i sie zapytal czy jak hamuje czt kierownica bije a ja mowie ze tak, i mowi ze to moga byc krzywe tarcze i od tego... trzeba przetoczyc, a czy w tym przypadku bede musial znow klocki wymienc?? tarcze sa igły, klocki tez...
Czy jest to mozliwe ze to jest od tego?
a czy w tym przypadku bede musial znow klocki wymienc?? tarcze sa igły, klocki tez...
nie nie trzeba kloców wymieniać one się ułożą same do tarcz, ewentualnie klocki też można przetoczyć z pół milimetra dla pewności że będą proste jak szyba ale raczej się tego nie robi.