buja na boki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja też jeżdżę na 195x50x15 i ciśnienie ładuje takie jak na nalepce wlewu paliwa (2,1 bara) bo wg tej informacji przy małym obciążeniu ma być 2,1 bara przy pełnym ładujemy 2,4 bara, jeśli dam więcej niż 2,1 to polo skacze jak ping pong na nierównościach....
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""Bartosz85""]stabilizator na allegro 50zl ze wszystkimi uchwytami gumami max 100zl (uzywany) wiec skad suma 350zl??[/quote]
Liczylem po nowych czesciach.
Ja swoj dostalem za free, tylko musialem dokupic kilka drobiazgow za ~62zl w ASO ;)

...i dalej nie mam kiedy zamontowac i w bagazniku zalega :/
Awatar użytkownika
ediada
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ediada »

Nie sugerowałbym się wynikiem skuteczności amortyzatorów.
Nie wiem dlaczego ale to, że na stacji masz taki wynik, to niestety nie oznacza, że są dobre.
Miałem identyczną sytuację w Octavii. Podejrzewałem tuleję metalowo-gumową. Już prawie zakupiłem. Znajomy podpowiedział, żebym wymienił amortyzatory.
Po wymianie problem się skończył.
Polo może nie buja ale jest bardzo miękkie jak nie auta z grupy VAG. Na stacji sprawdziłem. Powyżej 80 %. Znajomy zrobił rundkę i stwierdził również, że to przyczyna amortyzatorów.
Szerokośc opon nie powinna miec wpływu. Sprawdź na drodze bez kolein. Jeśli nadal buja to na 100% amortyzatory.
Polecam sklep www.zmax.pl. Mają chyba "najlepsze"- najniższe ceny w kraju. Kupowałem u nich już amortyzatory Bilstein, tarcze, klocki ATE.
[size=12px]
w
wiszi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wiszi »

Odswieze,

Tyl auta mi skacze :/ przy predkosci do 40-45/km pozniej jest juz ok, co to moze byc ?
znajomy powiedzial, ze opony. Moze to byc prawda? Kupie opony bo i tak juz musze wymienic i zobaczymy.
Amorki seryjne, felga 13, opona 165/70.

moze mial ktos cos podobnego i jakos sie z tym uporal ? pozdrawiam
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Szakal »

ja kupiłem gwint i komplet rozpórek...problem ustał..
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”