[9n] Problem ESP

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Bolec
Newbie
Newbie

[9n] Problem ESP

Post autor: Bolec »

Witam!Moje auto ma taką dziwną dolegliwość: odpalam auto ruszam i po przejechaniu 5 Km lub czasami więcej zapala się kontrolka od ESP.Próbuje wyłączyć wyłącznikiem ale nie reaguje.Gasze auto, odpalam i jest ok tzn nie świeci się, więć ruszam... i znów to samo :( Jaka może być tego przyczyna i jak można usterkę naprawić?
Awatar użytkownika
alvaro
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: alvaro »

Pierwsza sprawa to diagnoza kompem... Będzie chociaż wiadomo w którym kole szukać... Robiłeś coś ostatnio przy piastach - wymiana przegubu, klocków hamulcowych lub czegoś podobnego ? Może być to kwestia źle ustawionego czujnika bądź jego uszkodzenia, może być to też konieczność wykonania nastawów czujnika konta skrętu... Tak jak mówię bez VAGa to wróżenie z fusów...
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Uszkodzony brudny czujnik przy kole urwany przewód od niego. Różny rozmiar kół niskie ciśnienie w którymś kole. To tylko te najprostsze.
Lenistwo drogą do postępu
B
Bolec
Newbie
Newbie

Post autor: Bolec »

byłem już na kompie ale nic nie wykazało bo auto było wyłączone(znaczy silnik) musze przejechać te kilka km i podjechać na serwis z zapaloną kontrolką?
Awatar użytkownika
8128
Newbie
Newbie

Post autor: 8128 »

[quote=""Wolga85""]Uszkodzony brudny czujnik przy kole urwany przewód od niego.[/quote]
U mnie właśnie tak było przy takich samych objawach
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”