sidewinder3 6N1 Chagallblau 1.4 AEX - sprzedany

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

sidewinder3 6N1 Chagallblau 1.4 AEX - sprzedany

Post autor: sidewinder3 »

VW Polo 6N 1997
Kolor LD5D
silnik 1.4 AEX benzyna
3drzwiowy
przebieg 283 kkm i rośnie...

wyposażenie:
-ABS
-wpomaganie kierownicy
-2 poduszki
-3. światło STOP
-szyberdach ręczny
-radio
-immobilizer
-regulacja wysokości kierownicy
-katalizator

modyfikacje:
:arrow: grill no emblem w kolorze nadwozia (oddany do lakiernika)
:arrow: felgi ATS CUP 13"6J polerowane + oksydowane na czarno śruby
:arrow: szeroki zderzak przód
:arrow: halogeny przeciwgłowe
:arrow: białe kierunkowskazy
:arrow: kierunki klary w błotnikach
:arrow: radioodtwarzacz Blaupunkt MILANO + wzmacniacz Blaupunkt BQA 207 4x50W
:arrow: blokada skrzyni biegów
:arrow: głośniki w tylniej półce Blaupunkt 6"x9"
:arrow: kieszenie z głośnikami Hertz DSK 165 + tweetery w podszybiu isophon
:arrow: lampy Tył 6N2 Hella Led Blue
:arrow: bębny i zaciski na czarno
:arrow: podświetlenie na niebiesko
:arrow: gałka zmiany biegów od golfa V
:arrow: drążek stabilizatora 18mm
:arrow: wytłumienie pod maskę
:arrow: osłona górna silnika 1.4
:arrow: osłona dolna silnika od GTI
:arrow: aluminiowe ramki na zegary
:arrow: kierownica obszyta skórą
:arrow: boczki obklejone czarnym skajem (prototyp)
:arrow: dodatkowe zegary od Audi 100

naprawy:
-rozrząd (3x)
-prawe łożysko przód
-pompa wodna
-termostat i króciec wodny
-agregat ABS
-przepustnica
-czujnik światła STOP (2x)
-amortyzatory tył
-silniczek wycieraczek
-tłumik środkowy
-odma
-tarcze hamulcowe
-nowa maska
-wymiana dokładki zderzaka tył
-tłoczki hamulcowe
-przedni zderzak+belka+pas przedni+lampa+kierunkowskaz

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

plany:
-uruchomienie wskaźników temperatury i ciśnienia oleju
-szeroki zderzak na tył
-o ile uda mi sie ogarnąc to spręzyny seryjne od GTI
-dokładka z GTI??

Liczę że po ogólnopolskim pojawią się się jakieś fajne zdjęcia, bo mi coś pstrykanie nie idzie :crazy:
Ostatnio zmieniony 28 mar 2011, 22:27 przez sidewinder3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

[quote=""sidewinder3""]Liczę że po ogólnopolskim pojawią się się jakieś fajne zdjęcia, bo mi coś pstrykanie nie idzie :crazy:[/quote]
Nawet wiem dlaczego pstrykanie Ci nie idzie :grin:

Widzę, że zaprezentowałeś swoje polo. Ten zlocik jakoś każdemu wjechał na ambicje.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

No w końcu się pokazałeś. Polo jest fajne. Robi wrażenie. Podobaja mi się niebieskie lampki z tyłu. Natomiast dobrze wiesz że lusterka ni cholery mi nie leżą. Są straszne. Ale to moje zdanie :)
Przed kolejnym zlotem dopracujesz szczegóły i bedzie SI.
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

jeszcze pomaluj wszystko tak żeby było jednolite i maźnij grila w czarnego mata :-)
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

[quote=""Artpolo""]Widzę, że zaprezentowałeś swoje polo. Ten zlocik jakoś każdemu wjechał na ambicje[/quote]
Zabierałem się do tego jak pies do jeża, ale w końcu wyszło. Wypisując mody na kartce na polo zlotu okazało się że jest tego trochę, więc to mnie poniekąd zmotywowało.
[quote=""czaja""]Natomiast dobrze wiesz że lusterka ni cholery mi nie leżą. Są straszne.[/quote]
Lusterka są jakie są, ale po pierwsze ukrywają masakrę jaka się pod nimi znajduje, a po drugie stanowią owadorozbryzgiwacz zwłaszcza na dłuższych trasach i wyższych prędkościach. Do jesieni zostają. A potem może pójdą w czarny mat... U Ciapka01 nawet fajnie to wygląda. Tylko ciekawe jak z myciem...
[quote=""suff""]jeszcze pomaluj wszystko tak żeby było jednolite i maźnij grila w czarnego mata [/quote]
Wiem, że pijesz do zderzaka, ale co jakiś czas pełza mi po głowie myśł coby całe auto pomalować w kolor zderzaka. Jeszcze nie mogę się zdecydować. Grill natomiast nie po to 3 dni przed zlotem pryskałem w kolor, żeby teraz dawać go w czarny mat. Wymaga kilku poprawek, więc jeszcze się obaczy.
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Post autor: bartek_tychy »

Oglądałem i musze powiedziec ze grill mi sie akurat podobał, ale o lusterkach juz Ci na zlocie mowilem ze mi nie leza, aha zaprezentuj jeszcze patent z parasolka bo jest mega zarabisty hehe ;)

Pozdro
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Zdjęcie z Płot :) ! nie mogłem wyjechać z tego śniegu na letnich oponach :)
Obrazek
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Po pierwsze pogratulować przebiegu bo robi wrażenie w takim autku :bow: , tutaj szacun,
pokombinuj z tym zapłonem i sprawdź kompresję jak na ten przebieg, rozmawialiśmy już na ten temat bo autko się jakby dusiło przy nagłym depnięciu na gaz.
Auto ogólnie mi się podoba, kolorek jest miły dla oka, ogólnie zadbane, te lampki tylne są dobre myślałem że w realu takie kolory będą razić a są naprawdę niezłe i grają z lakierem, może z takich sugestii dorwać jeszcze kierunki z niebieskim odcieniem? o ile takie istnieją? byłoby już na cacy, no i jeszcze fele jakieś delikatnie większe z mniejszym balonem może w przyszłości...co o tym myślisz?
PS. Sprzedam felgi z oponami :D
Lusterka są ciekawym akcentem choć, niektórzy mówią że nie leżą, w ogóle chromy do 6N to rzadkość i raczej spotykają się z krytyką, ale może pasowałoby pomyśleć o jeszcze innym takim chromowym efekcie lub akcencie i wtedy już będą współgrały z czymś jeszcze. Na razie można powiedzieć że felgi i lusterka to te wspólne akcenty.
pozdrawiam
rat4
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

W minioną sobotę miałem, jak to powiada Goozik, istny ogień w szopie.
Przyjechały fanty:
Obrazek Obrazek
czyli dolna osłona silnika od turzola a także świece, kable i filtr powietrza które od razu wymieniłem.
Zakonerwowałem karoserię od dołu pastą do podwozi Bolla, zmierzyłem kompresję (jak sie okazuje bezskutecznie bo miernik mam ten tego nie sprawny), wyczyściłem podstawę akumulatora z wszechobecnego kwasu. Miałem tez kupić "nową" odmę bo stara się ukruszyła, ale jak okazało się, że używana na szrocie kosztuje tyle co nowa, a nowa ponad 40 złotych, to po prostu okleiłem ją płócienną taśmą samoprzylepną. Zniknęła woń oleju, odczuwalna zwłaszcza na postoju.
Z niecierpliwością czekałem na najważniejszy upominek, ale ten jak na złość przyszedł dopiero w poniedziałek.
c.d.n.
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

[quote=""sidewinder3""]Z niecierpliwością czekałem na najważniejszy upominek, ale ten jak na złość przyszedł dopiero w poniedziałek.[/quote]
a jaki??? :grin:
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Wspomniany upominek to głośniki Hertz DSK 165
Obrazek
Na razie zamontowałem tylko woofery i zwrotnice (pasują w oryginalne mocowania bez dystansów, trzeba tylko ściąć plastikowe ząbki ustalające), na tweetery przyjdzie czas później. Swoją droją - pojeżdżę i posłucham, ale seryjne tweetery nie brzmią znowu tak źle.
Korzystając z chwili wolnego czasu (i kanału) zamontowałem również dolną plastikową osłonę silnika. Oczywiście nie obyło się bez wizyty w ASO po oryginalne mocowania, bo bez nich montaż jest znacznie utrudniony. Niemniej jednak fanty są już na aucie i cieszą.
Z innych przyjemnych rzeczy: wzmacniacz, który ostatnio miewa "humory" i raz się załącza a raz nie, ostatnimi czasy współpracuje i pozwala na słuchanie muzyki. A już chciałem dziada wyp.....
Z nieprzyjemnych: zapaliła mi się kontrolka ABS więc albo naruszyłem jakiś czujnik podczas montażu osłony, albo po prostu któregoś szlag trafił. Szykuje się kolejna inwestycja.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zapaliła mi się kontrolka ABS
podepnij pod vag i od razu będziesz wiedzieć który to czujnik wymieniać
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Dokładnie tak zrobiłem. Wychodzi że lewy przedni. Jak będę miał chwilkę czasu to do niego zerknę. Łudzę się że po prostu się wypiął czy coś w tym stylu.
[quote=""rat4""]pokombinuj z tym zapłonem i sprawdź kompresję jak na ten przebieg[/quote]
Z kompresją na razie nie dam rady bo mój czujnik jest najwidoczniej uszkodzony, kopułkę aczkolwiek przekręciłem, czego efektem jest irytujące drżenie na jałowym. Odkryłem natomiast przy wymiane świec że papraki u których ostatnio robiłem założyły mi świece ch..... wie od czego. Przekręcę kopułkę w pierwotne miejsce i zobaczę.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""sidewinder3""]wzmacniacz, który ostatnio miewa "humory" i raz się załącza a raz nie, ostatnimi czasy współpracuje i pozwala na słuchanie muzyki. A już chciałem dziada wyp.....[/quote]
Hmm, może po prostu musisz dobrze podączyć masę?? Z tego co widzę na forum, dużo ludzi ma problemy z tym.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

kopułkę aczkolwiek przekręciłem, czego efektem jest irytujące drżenie na jałowym.
badaj w drugą stronę i wsłuchaj się silnik, jak kręcisz aparatem od siebie czyli w prawo to przyśpieszasz zapłon,
(na aparacie jest strzałeczka z kierunkiem obrotu palca rozdzielacza)
efekt taki że od razu wchodzi na obroty ale w punkcie krytycznym przy nagłym gazowaniu od niskich obrotów słychać jak panewki dostają po dup** charakterystyczne kilkukrotne cykanie, tego trzeba unikać, da się to na ucho obczaić, i w drugą stronę kręcąc opóźniasz czyli auto się robi mulaste jakby nie miało kompresji wchodzi powoli i ociężale na obroty, trzeba znaleźć w tym złoty środek aby silnik pracował jak pszczółka bez dziwnych dźwięków i drgań na jałowym.
Zawsze masz pozycję wyjściową jak przed zabawą zaznaczyłeś punkt mocowania aparatu zapłonowego także spokojna głowa.
Odkryłem natomiast przy wymiane świec że papraki u których ostatnio robiłem założyły mi świece ch..... wie od czego.
Pora zmienić "papraków" i świece na prawidłowe heh, warto samemu kupić sobie klucz do świec i założyć, przynajmniej można skontrolować, przeczyścić i wyciągnąć jakieś wnioski, wygląd świecy czasami wskazuje że coś jest nie tak ze spalaniem.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”