Bitch Cruiser by edi - koniec

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote="czaja"]A odpowiedniego tematu na takie zapytania to nie łaska znaleźć?? [/quote]
:blush2:
Dzięki wielkie :brunette:
[quote="czaja"]Jako ciekawostka: nakładka (osłona pokrywy zaworów) - 030103925A to w ASO koszt ok. 170-180zł[/quote]
Faktycznie ciekawostka :crazy:
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Parę fotek po małej kuracji powłoki lakierniczej w sobotę - szkoda, że fotki nie oddają efektu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Post autor: bartek_tychy »

_edi czym to robiles ??
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Nic specjalnego - najpierw dokładne pucu-pucu szamponem z Amwaya, a potem potraktowanie woskiem z Sonaxa.
Nie mam pojęcia o car detailingu, ale efekt mnie zadowolił, ba! Nawet przekroczył oczekiwania.
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

[quote="_edi"]szkoda, że fotki nie oddają efektu[/quote]
coś tam widać że się błyszczy :grin: dobra robota :oki:
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Przyszły wlepy. Thx Grzechu! Kto nie brał jeszcze nic od Grzecha niech wie, że wlepki mistrzostwo świata!

Obrazek
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote="_edi"]Kto nie brał jeszcze nic od Grzecha niech wie, że wlepki mistrzostwo świata!
[/quote]
Potwierdzam - mam 2 wlepki na aucie od niego i sa fachowe :)
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Nowe tajle w drodze, ale niestety jest jak jest, czyli jak zrobisz jedną rzecz do końca to Ci się druga spier@#$%.
Szukam kratki zderzaka - lewa, wersja z halogenem.

Pyt.2. Obszywał ktoś już maskę od spodu? Szukam takiego rozwiązania, żeby można było to obszycie ściągnąć i żeby założone nie kolidowało z brą.
W przyszłym tygodniu powinienem mieć czas, więc może się tym zajmę.
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

moje zdanie znasz :thumbsup:

Obrazek
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Jako że nie mogłem wytrzymać, a znalazłem z rana chwilę czasu coś już udało się zrobić :D jeszcze podoszywać gumki i będzie zrobione.
Obrazek
Next week będzie montowanie pokrywy silnika i sprawdzenie czy zmieści się razem z dolotem + czyszczenie komory i być może małe malowanko paru rzeczy.
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Przygód z porządkiem ciąg dalszy: wczoraj była przymiarka dolotu i pokrywy, ale razem wygląda to dość lipnie i zostanie jednak oryginalna pucha filtra i ori układ dolotowy (jedynie pozbyłem się węża od kolektora i pokrywy kolektora). Zbiornik na płyn do sprysków wyleciał do pomalowania, a kubrak z aku do prania. Był jeszcze plan żeby maznąć zbiornik cieczy chłodzącej, ale raczej zostanie ori bo chcę mieć podziałkę.
Poza tym przy 1.4 i klimie, wspomaganiu to jakaś strtasznie ciasna ta komora :P
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

zaś lakier ukradłeś Ilonie i maszlujesz pod maską?:D nie ładnie, zobaczymy coś tam wypocił:D jak bedziesz montowal pokrywe pamietaj ze napisem 1.4 do lamp :crazy: :crazy: :crazy:
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

No i póki co wszystkie plastiki pomalowane na czarny mat, zapomniałem jedynie o nakrętce zbiornika na płyn hamulcowy, ale auto stoi do soboty więc nadrobię. Nawet srebrzanka poszła w ruch, i o ile o jej utrzymanie na bloku silnika raczej się nie boję, to po fakcie stwierdzam że malowanie nią kolektora to raczej był głupi pomysł. Zobaczymy czy odpadnie jutro po zagrzaniu czy przetrzyma chociaż tydzień.
Dolot też udało się dzisiaj przerobić na ori, ale pojedyńczy, bez rozgałęzienia na pokrywę kolektora.
Coś tam ruszyło wreszcie.
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Dupa.
Jednak mat nie pasi - jutro będzie przemalowywanie plastików na czarny połysk.
Srebrzanka na kolektorze póki co jeszcze jest, aczkolwiek już trochę zmieniła kolor - jak coś wróci pokrywa kolektora po polerce albo malowaniu.
Poza tym zamówiona została brakująca kratka zderzaka na halogen, a przy okazji będzie mały mod halców - póki co są smoked, ale trzeba pójść za ciosem ;)

PS wie ktoś co jest z Grzechem? Pisałem do Niego, ale na razie nie odwiedza forum - może wczasy. No nic to - ale jest projekt nowej wlepy, która bezsprzecznie pozwoli zidentyfikować Bitch Cruisera w trasie :P Mam nadzieję, że da się takową wykonać :D

Foty niebawem.
PS w połowie sierpnia niewielki rarytasik się pojawi wewnątrz, prosto z niemcowni :)
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

[quote="_edi"]PS w połowie sierpnia niewielki rarytasik się pojawi wewnątrz, prosto z niemcowni[/quote]
pochwal sie :)
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”