Lampy hella dymione

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

Lampy hella dymione

Post autor: japuk »

Witam..
dzis przydarzyła mie sie pechowa sytuacja i niestety tylnia lampa sie posypała. Bez wymiany sie nie obejdzie. I tu pytanie do Was. Posiadam lampy dymione( raczej sa to fabrycznie dymione helle). Czym sie kerowac przy szukaniu nowej lampy? Czy sa jakies wytyczne które trzeba spełnic zeby wszytsko bylo wporządku? Np. czy obie lampy( nowa i ta stara nie ruszona) powinny byc z tego samego roku produkcji?
Dzieki za wszytskie podpowiedzi.
Pzdr :-D
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Jeżeli to fabryczne Hella dymione, to abyś znalazł taką lampę. Nie różnią się niczym bez względu na rocznik. Ja bym jednak proponował zmianę obu lamp na coś innego, na przykład z 6N2, ewentualnie Hella Black Magic.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: japuk »

[quote="JuStIcE"]Jeżeli to fabryczne Hella dymione, to abyś znalazł taką lampę. Nie różnią się niczym bez względu na rocznik. Ja bym jednak proponował zmianę obu lamp na coś innego, na przykład z 6N2, ewentualnie Hella Black Magic.[/quote]

Myślisz ze ciezko bedzie takie znalezc?
Wydaje mi sie ze mam takie lampy jak w tej aukcji.. Jak sprawdzic czy sa dokladnie akie same?
http://allegro.pl/item1095038983_dymion ... lo_6n.html
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Hehe, lampy dymione są dość popularne, więc nie będzie ciężko. Jak już pisałem, nie różnią się jeżeli chodzi o lata produkcji - przez cały czas były takie same produkowane. Ale według mnie lepiej poszukaj lamp z 6N2 - troszkę zabawy jest ze spasowaniem ich do 6N, ale efekt jest wart zachodu :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”