kapie olejem z rury wydechowej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
adamos75
Początkujący
Początkujący

kapie olejem z rury wydechowej

Post autor: adamos75 »

Witam wczoraj zauważyłem gdy samch.chodził na wolnych obrotach że z rury wydechowej kapią kropelki prawdopodobnie jakby oleju. Co jest? Ma ktoś jakąś podpowiedz?
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 13:22 przez adamos75, łącznie zmieniany 1 raz.
Z
Zielu
Newbie
Newbie

Post autor: Zielu »

Nie bój się, i weź to na palec i zobacz co to :) Najprawdopodobniej to woda (ze składnikami sadzy i produktów powstałych w wyniku spalania :D ), która się skrapla w układzie wydechowym przez różnicę temperatur.
Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

Post autor: ql89 »

jestes pewien ze to olej a nie woda ?
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

maasz lpg ?
a
adamos75
Początkujący
Początkujący

lpg nie mam a woda to chyba nie bo te kroplelki były czarne.
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

adamos75 sprawdź czy to olej czy woda i jedna informacja: NIE tylko w samochodach zasilanych LPG występuje to, także w Dieslu, benzynie, ja miałem taki przypadek myślałem, że głowica poszła a tu po prostu w wydechu zwykła woda była,a Tobie dlatego wydaje sie ze to olej bo jest czarne i gęste prawda ? Popatrz do wydechu i przekonasz sie, że mam racje :D ale też może to być olej lub woda z płynu chłodniczego, ale raczej stawiałbym na wode bo żeby uszczelka mogła pójść to musiałbyś konkretnie zagotować płyn chłodniczy wtedy jest prawdopodobieństwo uszkodzenia uszczelki. Popatrz czy nie ubyło płynu chłodniczego albo oleju najprostrza sprawa. Pozdrawiam i mam nadzieje, że pomogłem.
a
adamos75
Początkujący
Początkujący

waglik dzięki za podpowiedzi płynu nie ubyło a z olejem miałem małym problem bo mi z uszczelnienia pompy oleju trochę uciekał ale wczoraj mechanior to uszczelnił i po wyjechaniu od niego z kanału to zauważyłem tak więc obejrzę jeszcze raz, gęste to może nie było tylko czarne.
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Lodzio525 »

Zmień nazwe tematu... Czarne było dlatego ze rura wydechowa jest okopcona i brudna, przepływajaca woda z naszych the best paliw umyła ci go troche w srodku z tad czarna... Skoro plynu jest ok i nie ubywa, to nie ma problemu.
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
Awatar użytkownika
waglik

Post autor: waglik »

lodzio525 to ta woda w wydechu znalazła się dlatego, że w paliwie była ? O wiesz co nie pomyślałem o tym dzięki za informacje. Ale zgadza sie... Jak u mnie w wydechu woda była to pare dni przed przez przypadek wlałem troche wody (nie patrzyłem co jest we wiadrze) ale wlałem max 0.5 litra i to było w zimie także nic się nie stało :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”