Witam.
Mam taki mały problem z moją Polowką. Ma jakby swoje dni i czasem po prostu na ciepłym silniku nie pali. Jakie objawy? Otóż jeżdżę normalnie silnik nagrzany zgaszę i np ostatnio poszedłem zatankować, zatankowałem zapłaciłem wsiadam kręcę kluczyk ale nie grzał w ogóle świec( zawsze przedtem na chwile grzał- prawie zawsze), nie był to pierwszy raz kiedy mi się tak stało. Aby zapalił dalej muszę chwile odczekać i tak przekręcam zapłon co i rusz żeby te świece zaskoczyły... w czym może tkwić problem? Jest to strasznie nie miłe bo silnik ciepły rozrusznik kręci i kręci ale nie chce zapalić...
Wiem że kumpel w polówce miał ten sam problem. To napewno wymieniał wtryski ( ten sam silnik ). Auto chodziło już lepiej ale jeszcze sie to zdażało. Potem niestety miał wypadek , ktos mu w dupke wjechałe. Sprzedał auto znajomemu blacharzowi i ten potem zrobił że działało. Mianowicie zmostkował jakies kable i świece wtedy cały czas sie grzały. Ale co i jak to ci dokłądnie nie powiem. Wiem jedno do dzisiaj te autko spotykam na drodze.
Hmm.. ciekawe, chyba będę musiał do elektryka się z tym wybrać. Te świecie cały czas grzały tzn przy uruchomieniu nie podczas jazdy i normalnego używania ma się rozumieć?:)
Wiesz co tego to juz ci nie powiem bo dokładnie nie wiem, nie miałem diesla to mnie to nie interesowało Ale powiedział ze zmostkował jakies kable i już było okej od tego czasu.
Też tak miałem. Jak silnik ponad 70st.C. miał to swiece nie grzały i nie chciał zapalić. Odłączyłem kabel od czujnika temperatury i zapalał zawsze tylko za każdym razem świece długo grzały (znacznie sraca żywotność świec). Ostatnio po regeneracji pompy podłączyłem czujnik i zdarza się że na ciepłym silniku chwile trzeba pokręcić ale zawsze zapala.
powiem wam że problem zniknął tylko zaczęła pogoda być bardziej sucha i cieplejsza... od napisania pierwszego posta chyba ani razu mi się to nie zdarzyło, Kocham za to tą POLE;)
-- Czw Cze 25, 2009 6:59 pm --
No i stało się. Dziś odmówiła mi posłuszeństwa. Znajomy mechanik odpalił ją podłączając na szybko świece z aku. Ale to nie rozwiązanie. Pon - Wt będzie się tym zajmował także jak będę znać przyczynę napisze.