[6n2] Szarpie silnikiem podczas stałej prędkości

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
spiotrek1
Newbie
Newbie

[6n2] Szarpie silnikiem podczas stałej prędkości

Post autor: spiotrek1 »

Witam wszystkich fanów VW polo. Mam taki problem że auto przy stałej prędkości (np. 60km/h szarpie )i to samo na wolnych obrotach. Zaznaczam że nie jest to falowanie obrotów tak jak przy zabrudzonej przepustnicy. Czyściłem przepustnice i adaptowałem; wymieniłem filtr paliwa, sprawdziłem świece, tez nie pomogło, co najciekawsze że nie mam żadnych błędów. Już nie wiem co dalej z tym fantem zrobić bo przy przyśpieszaniu nie ma żadnego szarpania. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź. Dotyczy to silnika 1.4 16V AHW
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

A dolot szczelny?
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
s
spiotrek1
Newbie
Newbie

Post autor: spiotrek1 »

Tak jak najbardziej szczelny
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

A inne podciśnienia? Jak nie, to kolejny, potencjalny winowajca: EGR- brudny/niesprawny.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”