Ostatnio w moim aucie klimatyzacja odmawia posłuszeństwa, podejrzenie jest na czujnik/termostat przy parowniku. Mam go w domu już wykręconego, problem jest tylko z tym, że nie wiem jak go sprawdzić, bo nie mam żadnego schematu, jak on ma działać.
Numer części (tego czujnik/termostatu) : 357820295B
Jeśli ktoś posiada jakieś schematy elektryczne bądź funkcjonalne klimatyzacji w polo 6n z 96 roku to prosiłbym o pomoc.
Tu masz schemat elektryczny http://www.przeklej.pl/plik/s16n-t-v-25 ... 186f34dbq4
Czujnika wykręconego z auta chyba nie sprawdzisz . Na nim na 1 i 2 styk powinien być zwarty wtedy gdy w układzie jest gaz a styki 3 i 4 zwierają się gdy w układzie zwiększy się ciśnienie i załączają 2 bieg wentylatora . A po wykręceniu czujnika nie zeszedł ci gaz ?.
Czujnik jest tak jakby montowany koło, albo nawet pod chlodniczką klimatyzacji (parownik) w aucie, wiec gaz tamtędy nie ucieknie. U mnie jest tylko 2 kable podpięte pod ten czujnik, i z tego co piszesz, jak je zewrę to powinno chłodzić, a tak nie jest.
Przy załączeniu klimy w tym momencie mam tak, ze rurki klimatyzacji które dochodzą do ściany grodziowej są całe oszronione po chwili pracy, a w środku w kabinie mi nie chłodzi;/
[quote=""grzybol""]Czujnik jest tak jakby montowany koło, albo nawet pod chlodniczką klimatyzacji (parownik) w aucie, wiec gaz tamtędy nie ucieknie. U mnie jest tylko 2 kable podpięte pod ten czujnik, i z tego co piszesz, jak je zewrę to powinno chłodzić, a tak nie jest.
Przy załączeniu klimy w tym momencie mam tak, ze rurki klimatyzacji które dochodzą do ściany grodziowej są całe oszronione po chwili pracy, a w środku w kabinie mi nie chłodzi;/[/quote]
A mój błąd myślałem że chodzi o czujnik z 4 pinami w osuszaczu a nie ten w kabinie.