Mam problem nie otwiera mi się dach, tzn chyba w ogóle nie działa. :banghead: Gdy kupiłam samochód powiedziano mi że to wina pompki od centrala, dziś ja zakupiłam i nic dalej nie działa (Pompka została skradziona kiedyś wcześniejszemu właścicielowi wraz z car audio). Może mam zła pompkę. W bagażniku są 3 kabelki 2 do pompki a 3 nie wiem do czego może zła pompkę mam, może elektryka jest spierdzielona. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Jeżeli post się powtarza przepraszam ale przeszukałam forum i nie mogłam nic znaleźć.
Dachy open air nie są zasilane z pompki a z silniczka który znajduje sie w podsufitce.Dokładnie to pod światełkiem kabinowym.Więc może coś z silniczkiem masz nie tak lub bezpiecznik tak jak kolega napisał wyżej.
To dzisiaj będę sprawdzać. A drogi jest ten silniczek? Czy zdarza wam się że przy prędkości ok. 80-100 km/h macie szum od dachu jak by okno było leciutko uchylone?
Czy żeby dojść do tego silniczka trzeba ściągnąć podsufitówkę?
już to sprawdziłam po prostu był odłączony silniczek ale zawias po jednej stronie sie zacina na tym "zakręcie" i mi się nie domyka. Wiecie co trzeba zrobić? i mam jeszcze jedno pytanie czym konserwujecie swoje daszki?:)
Super dzieki byłam dziś w serwisie i dupa.. brakuje mi jednego plastiku do prowadnicy i sie nei domyka bo dach sam w sobie działa kostke od silniczka ktos wyczepił. A facet z serwisu marudził ze części nie można znaleźć itp. a wiem ze sam plasik załatwi sprawę bo reszta jest cała w mechanizmie. Tylko ten durny plastik. nie wiecie gdzie takei cos mogę dostać albo znacie numer seryjny tej części?
Prawdopodobnie częśc ktora jets rozwalona nei ma na schemacie
Bo jest to linka, prowadnica lub, ten bolec co po prowadnicy jezdzi.. moj znajomy mechanik nie zna sie na dachach ale moze ktos z was jets z gdanska i orientuje sie w temacie? Niestety na robienie tego w aso nie mam siana bo jak bylam sie dowiedziec to mi szczena opadla.