[6n2] Dach open'air Nie otwiera sie co sie dzieje?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Gosiiiek
Newbie
Newbie

[6n2] Dach open'air Nie otwiera sie co sie dzieje?

Post autor: Gosiiiek »

Mam problem nie otwiera mi się dach, tzn chyba w ogóle nie działa. :banghead: Gdy kupiłam samochód powiedziano mi że to wina pompki od centrala, dziś ja zakupiłam i nic dalej nie działa (Pompka została skradziona kiedyś wcześniejszemu właścicielowi wraz z car audio). Może mam zła pompkę. W bagażniku są 3 kabelki 2 do pompki a 3 nie wiem do czego może zła pompkę mam, może elektryka jest spierdzielona. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Jeżeli post się powtarza przepraszam ale przeszukałam forum i nie mogłam nic znaleźć.
Mały diabeł :evil:
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

A może to wina spalonego bezpiecznika? Prawdopodobnie to będzie nr 35 a gdzie znaleźć napisane jest TUTAJ.
Awatar użytkownika
petardoo
Newbie
Newbie

Post autor: petardoo »

Dachy open air nie są zasilane z pompki a z silniczka który znajduje sie w podsufitce.Dokładnie to pod światełkiem kabinowym.Więc może coś z silniczkiem masz nie tak lub bezpiecznik tak jak kolega napisał wyżej.
G
Gosiiiek
Newbie
Newbie

To dzisiaj będę sprawdzać. A drogi jest ten silniczek? Czy zdarza wam się że przy prędkości ok. 80-100 km/h macie szum od dachu jak by okno było leciutko uchylone?

Czy żeby dojść do tego silniczka trzeba ściągnąć podsufitówkę?
G
Gosiiiek
Newbie
Newbie

już to sprawdziłam po prostu był odłączony silniczek ale zawias po jednej stronie sie zacina na tym "zakręcie" i mi się nie domyka. Wiecie co trzeba zrobić? i mam jeszcze jedno pytanie czym konserwujecie swoje daszki?:)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Gosiiiek
Obadaj ten temat:
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =dach+open
Co prawda o 6N1 ale to prawie to samo. Poza tym o regulacji silniczków tez tam jest. Może podsunie to parę pomysłów.
G
Gosiiiek
Newbie
Newbie

Super dzieki byłam dziś w serwisie i dupa.. brakuje mi jednego plastiku do prowadnicy i sie nei domyka bo dach sam w sobie działa kostke od silniczka ktos wyczepił. A facet z serwisu marudził ze części nie można znaleźć itp. a wiem ze sam plasik załatwi sprawę bo reszta jest cała w mechanizmie. Tylko ten durny plastik. nie wiecie gdzie takei cos mogę dostać albo znacie numer seryjny tej części?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Obrazek
Napisz czy ten element który potrzebujesz jest na zdjęciu? Jak coś to podam ci jego nr katalogowy i orientacyjna cenę z ASO
G
Gosiiiek
Newbie
Newbie

Napisze jak dokładnie sprawdzę bo nie mam kiedy.. Bo jak otworze dach to trochę mam męczenia z domknięciem go...
G
Gosiiiek
Newbie
Newbie

Prawdopodobnie częśc ktora jets rozwalona nei ma na schemacie
Bo jest to linka, prowadnica lub, ten bolec co po prowadnicy jezdzi.. moj znajomy mechanik nie zna sie na dachach ale moze ktos z was jets z gdanska i orientuje sie w temacie? Niestety na robienie tego w aso nie mam siana bo jak bylam sie dowiedziec to mi szczena opadla.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”