przemo_111987 moja Polóweczka :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
przemo_111987
Raczkujący
Raczkujący

przemo_111987 moja Polóweczka :)

Post autor: przemo_111987 »

Witam serdecznie:)
Postanowiłem w końcu się przedstawić :) Jestem Przemek - student PCZ :P Mieszkam niedaleko miasta Świętej Wieży jakieś 40km. Od jakiś 6 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem VW Polo, nasza współpraca jak dotychczas układa się różnie - choć na pewno nie mogę narzekać:) Jest to moje perwsze auto - tzn moje własne, ciężko zapracowane :)
Co do takich podstawowych danych to:
Polo 6N
Rok produkcji: 1998
Silnik 1.4 60 KM
Numer silnika: AKV
Numer skrzyni biegów: DKF
Wersja 5-drzwiowa
Przejechane: ok.195tys km
Kolor: niebieski metalik LR5V

Posiada:
elektryczne szyby
elektryczne lusterka
klimatyzacja
ABS
wspomaganie kierownicy
centralny zamek + pilot
immobiliser
radio CD / mp3 JVC

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W przyszłości chciał bym założyć jakieś fajne alusy, odrobinę obniżyć autko i na pewno coś pomodzić. Myśle też o pozbyciu się znaczka z tylnej klapy i o jakichś fajnych lampach na przód. Ale wszystko w swoim czasie:)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

Zadbana seria.Plany dobre i oby tak dalej.
Coraz wiecej osob z okolic czewy sie pojawia na forum,bedzie mozna kiedys spota zrobic znowu.
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
p
przemo_111987
Raczkujący
Raczkujący

Witam :hello:
Plany są:) teraz tylko trzeba zbierać pieniążki :D choć narazie mam inny problem - słyszę że kończy mi się powoli skrzynia :angry2: coraz głośniej ją słychać i powoli zabieram się za szukanie jakiegoś pewnego i dobrego fachowca co by mi to zrobił... Może znasz kogoś z okolicy? kogoś godnego zaufania co mnie nie oszuka?
Awatar użytkownika
WaCki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: WaCki »

przemo_111987

wymien simering skrzyni, na oryginalny koniecznie i zmien olej , mozliwe ze pomoze :victory:
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

WaCki a jeśli chodzi o wsteczny,bo miewam że ciężko wchodzi to jest sprawa simeringu czy po prostu się kończy?
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote="przemo_111987"]choć narazie mam inny problem - słyszę że kończy mi się powoli skrzynia coraz głośniej ją słychać i powoli zabieram się za szukanie jakiegoś pewnego i dobrego fachowca co by mi to zrobił... Może znasz kogoś z okolicy? kogoś godnego zaufania co mnie nie oszuka?[/quote]
W Czestochowie na krakowskiej jest gosciu co naprawia skrzynie.Tylko ceny moze miec wysokie.
2011
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

[quote="przemo_111987"]moje własne, ciężko zapracowane :)[/quote]
Takie są najlepsze i najbardziej doceniane przez właściciela :oki:
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
p
przemo_111987
Raczkujący
Raczkujący

[quote="Artpolo"]Takie są najlepsze i najbardziej doceniane przez właściciela :oki:[/quote]

a no ;P - staram się jak najlepiej dbać o moje maleństwo :D
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Dzieje sie cos w temacie,czy juz umarlo?
2011
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

właśnie, co tam się dzieje w projekcie?
p
przemo_111987
Raczkujący
Raczkujący

Jak dotąd nic się nie zmieniło w moim autku:) jedyne co to założyłem seryjne chlapacze:) bo bardzo mnie denerwował fakt wiecznie zachlapanej tylnej szyby:) teraz jest już o niebo lepiej :) a co do reszty to aktualnie jestem w fazie "ciszy przed burzą" - tzn ciężko pracuje i odkładam kasę na mechanika:) bo mam zamiar przy inwestować w naprawę skrzyni jeśli będzie to konieczne wymianę sprzęgła i linki oraz instalacje lpg.
Co do alusków to szukam i czekam na "okazje" :) na jakieś seryjne 14'' VW lub mazdy, a najlepiej na Indianapolis'y
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Jak masz czas i chec moge do Ciebie podskoczyc i sprawdzilbym sobie jak wyglada smooked front i lampy 6n2 na Twoim kolorku.Odrazu by jej bylo lepiej.Jakby co to pisz na pw.
2011
p
przemo_111987
Raczkujący
Raczkujący

Witam.
Co do spotkania to bardzo mi przykro ale na razie naprawdę nie mam czasu:) ale jak tylko znajdę chwile to dam znać :D

Co do postępów w udoskonalaniu mojego samochodziku to muszę się pochwalić że w końcu zrobiłem skrzynie:) Efekt - cisza - muzyka - poezja :D wreszcie słyszę silnik :D
Niestety nie było to tanie, ale jakoś poszło :) moja stara skrzynia była już niezdatna do niczego, dlatego mechanik wymienił mi na nowa (używana zregenerowana) na chwilę obecna wszystko gra:) i nawet dostałem półroczną gwarancje co mnie zaskoczyło:)

Teraz kolej na alu i drobne remonty jakie mi jeszcze pozostały, ale w porównaniu ze skrzynią to to zwykła kosmetyka:)

pozdro:)
p
przemo_111987
Raczkujący
Raczkujący

Siemka wszystkim!
Dawno nic się nie odzywałem w temacie :)
Otóż doszedłem do wniosku że moim planem na samochód jest jak najbardziej "seria" tzn chce żeby samochód był pod wglądem wyglądu jak najbardziej seryjny z ewentualnymi małymi modami.
Jak dotąd w samochodzie z nieseryjnych "tajli" zmienione mam rygle i antenę na ala "chrom" planuje też wymienić klamki wewnętrzne na chromowane. Podoba mi sie też box na cd w miejscu schowka koło gałki zmiany biegów - ale muszę sprawdzić jak to wygląda na żywo. Co do zewnątrz to założyłem chlapacze przód i tył - podoba mi się auto z nimi ;) i ze względów funkcjonalnych pasuje mi. Tylna szyba i cała klapa jest czystsza, a zima mniej soli na niej lądowało, co jak dla mnie jest plusem. Wymieniłem też ostatnio tylną wycieraczkę, bo stara się zatarła. W planach mam osłonę dolną silnika, ale też zanim coś takiego założę muszę się dowiedzieć wszystko w tym temacie. Moim marzeniem są jakieś konkretne (najlepiej seryjne) alu 14 cali. Planów i zamiarów mam mnóstwo, lecz ostatnio skromny budżet na nic nie pozwala.
pozdro!
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote="przemo_111987"]Jak dotąd w samochodzie z nieseryjnych "tajli" zmienione mam rygle i antenę na ala "chrom" planuje też wymienić klamki wewnętrzne na chromowane. [/quote]

rygle ok, klamki też ale ta antena w chromie jakoś nie bardzo :blush2: Pokaz zdjęcia może się mylę ;)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”