[6n2] Mnóstwo napraw - a dopiero co kupiłem :( pomocy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
limpek
el "Limek"

Post autor: limpek »

[quote="jasiuhools"]
także trzeba zrobić instalacje[/quote]

Nie trzeba. Każde polo 6n2 miało standardowo instalacje. Nawet gdy nie było wyposażone w światła przeciwmgłowe. Tak więc poszukaj gdzieś wiszących kostek. Może handlarz kupił nowy zderzak z halogenami i nawet ich nie podłączał. Zwróć uwagę czy masz w ogóle przełącznik świateł z opcją przednich halogenów.
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW

Bardzo zielone Polo i Barzo czarne Suzuki Bandit

IV Polo Zlotu - Ślesin 2007

II Polo Zlotu - Więcbork 2008

!!! I Polo zlotu - Ślesin 2009 !!![/siz
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotrom87 »

[quote="jasiuhools"]- był puknięty z przodu: jeśli dźwignia otwierania maski nie wróci w położenie neutralne to nie zamknę maski,[/quote]

Patrz mój temat LINK.
Jeśli Twoje auto było uderzone z przodu to zwróć uwagę przede wszystkim czy zamek od maski jest prawidłowo przykręcony a potem ew. co się dzieje w zamku.
Awatar użytkownika
jacekjjmixer
Newbie
Newbie

Post autor: jacekjjmixer »

Podepnę się pod temacik
Mam mianowicie problem z zamkiem w drzwiach kierowcy.
Zamykając autko z pilota wszystkie drzwi się zamykają i otwierają. Natomiast próbując zamknąć kluczykiem od strony kierowcy centralny nie działa. Zamyka się tylko jedne drzwi-kierowcy. Od strony pasażera wszystko jest ok- centralny wszytko zamyka.
Miał może ktoś taki problem i znalazł orzwiązanie :)
WVWZZZ6NZYD535185
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="jacekjjmixer"]Mam mianowicie problem z zamkiem w drzwiach kierowcy.
Zamykając autko z pilota wszystkie drzwi się zamykają i otwierają. Natomiast próbując zamknąć kluczykiem od strony kierowcy centralny nie działa. Zamyka się tylko jedne drzwi-kierowcy. Od strony pasażera wszystko jest ok- centralny wszytko zamyka.[/quote]
Teraz pytanie, czy jest tak od zawsze, czy dopiero teraz się tak stało. Bo wygląda to na jednego mastera (siłownik master) który został źle założony. Albo po prostu siłownik master w drzwiach kierowcy padł.
Napisz jeszcze jaki masz zamek - ori pneumatyczny, czy dokładany elektryczny.
Awatar użytkownika
jacekjjmixer
Newbie
Newbie

Post autor: jacekjjmixer »

czaja przypadek jest od zawsze czyli od kąd mam auto :) a dokładniej od miesiąca ;)
Wydaje mi się iź mam orginalny zamek. Pilot jest z centralnym i na wszystkie 5 drzwi.
Czyli wychodziło by na to że padł [quote="czaja"]master w drzwiach kierowcy [/quote]
Tylko pytanie jak do niego się dobrać i jakie są koszta??
Bo może sobie darować papranie jeśli jest to drogie i problematyczne z wymianą ??
WVWZZZ6NZYD535185
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

temat był już, zajrzyj pod okładzinę przy po prawej stronie w bagażniku koło tylnej lampy, powinn być tam pompka centralnego.
Prawodopobnie masz dokładany elektryczny siłownik drzwi i przy montażu ten co miał isc do kierowcy poszedł do pasażera i odwrotnie ew coś się poluzowało. zdejmij tapicerkę drzwi przednich i będziesz miał do wszystkiego dostęp. zamiana to godzinka roboty jak dla ciebie. nie powinno być problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”