[9n/9N3] tarcze + klocki co kupić?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Post autor: Słodki »

Albo klocki Ferodo (ok. 100 zł za komplet) + tarcze Zimmermann lub Brembo (na allegro można juz kupić za niewiele ponad 300 zł za komplet).
Moja Polówka :) ==> viewtopic.php?f=31&t=11179
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Damian91 »

Sam nie wiem co myśleć. Kontrolka zniknęła... : :crazy:

Możliwe jest, że dostał się jakiś brud czy coś w tym stylu co spowodowało zaświecenie się tej kontrolki ?
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Kontrolka kontrolką, zobacz ile okładziny zostało bo zabraknie jak będzie najbardziej potrzebna.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Zgłupiałem, klocka jeszcze troche jest z tego co widać.. Nie wiem dlaczego to się zapaliło :/

Anyway, skonsultuje to jeszcze z kimś i dzięki za podpowiedzi w wyborze marek części. :)
Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Post autor: Słodki »

[quote=""Damian91""]Kontrolka zniknęła... :

Możliwe jest, że dostał się jakiś brud czy coś w tym stylu co spowodowało zaświecenie się tej kontrolki ?[/quote]
Sprawdź jeszcze wtyczkę czujnika, bo może ona sie poluzowała. Jak jest poluzowana to będzie świecić, a jak jest dobrze to nie bedzie świecić. Może masz jakoś na granicy :)
Moja Polówka :) ==> viewtopic.php?f=31&t=11179
Awatar użytkownika
lagoc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lagoc »

w klocku jest taki drucik przewodzący prąd, jeżeli zetrzesz klocek z tym przewodem otworzy obwód i zapali się kontrolka- nie wiem jak u Ciebie z tym jest ale ja kiedyś firmówką całą Polskę zrobiłem wracając do domu z palącą się kontrolką. Coś jak z baterią w telefonie- zostanie 10% a krzyczy, że pusta :vinsent:
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

jak wyżej, albo brud/woda albo kable masz gdzieś naruszone i przebicie się robi. Obadaj temat ;) Zdejmij koło, posprawdzaj kabelki, zobacz ile mm okładzin masz jeszcze i w jakim stanie tarcze.
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

[quote=""Damian91""]Muszę wymienić tarcze jak z przodu. ;)[/quote]
a po jakim przebiegu należy wymienić tarcze?
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

Zaglądałem tam dzisiaj i klocka jest jeszcze hoho :D także spoko, jeszcze jakieś 15 tysięcy na lajcie. Wtedy będzie 137 tysięcy i powiedziano mi, że przy tym [quote=""misiek89""]przebiegu należy wymienić tarcze[/quote]. Nie ma jakiegoś ogólnego wzoru... W każdym aucie żużywa się to inaczej.. Ale ja przy tym przebiegu będe musiał takiej operacji dokonać. :)
M
MaTi
Newbie
Newbie

Post autor: MaTi »

To i ja podczepie sie do pytania

Co myslicie o takim zestawie na tyl, brembo + ferodo?

http://moto.allegro.pl/item1041925580_t ... lf_iv.html

W zestawieniu z ate cena korzystna no ale nie mam pojecia jak z jakoscia ...

Z gory dzieki za pomoc!
d
dziku06
Newbie
Newbie

Post autor: dziku06 »

Witam, chcę kupić do swojej polówki klocki na przód tylko nie jestem pewien jakie, ponieważ słyszałem że są dwa rodzaje. Na aukcjach allegro jest wiele pasujących do większości aut VW z tego okresu produkcji( seat, skoda, golf, bora itp). Nie jestem pewien co i jakie zamówić. Po czym mogę poznać jaki rodzaj mi potrzebny??? i jakiej firmy polecacie?
Awatar użytkownika
Damian91
Mały interesant
Mały interesant

W kwestii Firm - Lucas i Ferrodo. :)
a
altmer
Newbie
Newbie

Post autor: altmer »

Dorzuciłbym jeszcze do tych firm klocki ATE, mam i sobie chwale. :) co do dwóch rodzai może chodzi o takie z czujnikiem zużycia i bez niego :)
r
radar77
Newbie
Newbie

Post autor: radar77 »

[quote=""rado_olsztyn""]potrzebuje kupic klocki hamulcowe do 9N (2002 rok) 3 drzwi. Na co mam zwrocic uwage, czego konkretnie mam szukac. Poradzcie mi jakiej firmy jaki model bo nie za bardzo sie w tym orientuje... pozdrawiam[/quote]

To ja napiszę odwrotnie. Nie kupujcie Delphi. Po tygodniu ta blaszko-sprężynka na klocku straciła swoje właściwości na skutek temperatury i teraz klocki latają sobie w zacisku. Jada po dziurach z efektem klekotania. A to niby klocki ze średniej półki. Strach się bać co by było po wsadzeniu najtańszych.
a
alex
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: alex »

Co by nie zakładać 50-tego tematu. Co sądzicie Tarcze FERODO DDF927 + Klocki FERODO FDB 1398, dadzą rade?
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”