panowie zakup zostal dokonany jednak bedzie Toyo na prodzie
dokladnie te:
[quote=""Skfarek""]Ciapek musisz pamiętać o jednym - że masz diesla, który ma ciężki przód i te opony muszą mieć indeks nośności odpowiadający temu jaki przewidział producent. Inaczej opona będzie będzie bardziej obciążona niż powinna i może ulec szybszemu uszkodzeniu/nie będzie pracować jak powinna. Sprawdź najpierw czy te opony (rozmiary), które chcesz założyć występują w ogóle z takim indeksem nośności jak przewidziany.[/quote]
wszystko wiem

sprawdzalem jest ok.
[quote=""Skfarek""]Nie wspominając już o tym że chcesz naciągnąć oponę 165 na 7 calach [/quote]
tak. i docelowo kiedys poszedl by tez tyl na tym rozmiarze

licze sie z tym ze trzeba by bylo wolniej jezdzic.
[quote=""Skfarek""]piszesz tymczasowo, czyli będziesz je zmieniał, jest sens dwa razy wydawać kasę na opony?[/quote]
tymczasowo czyli myslalem o zalozeniu 165/50 lub ewentualnie 175/50 na tyl a przod by juz zostal.. barum poszlaby na handel i mialbym juz wszystkie cztery naciagi pieknie
[quote=""_edi""]Ciapek wrzucaj te węższe oponki - będzie dobrze
Jedynie będziesz się musiał przyzwyczaić, że będziesz czuł wszystko co spotkasz pod kołem.[/quote]
heheh ja wiem ze to powiesz
no nic trudno trzeba czekac na oponki a potm przyzwyczajac sie od nowa.. narazie jezdze jak emeryt, wolniutko i nie po dolkach zeby tylko mi opona nie strzelila... polowa grubosci opony zostala na krawezniku dlugosc wydarcia opony to pasek 5mm na 5 cm.... wieczorem jak bedem mial czas zrobie wam fote.... jakby to byl tyl to bym sie tak nie sral, ale ze jest to lewy przod to strachac troche mam...