Felgi - rozstaw 5x130 pytanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zibenio
Mały interesant
Mały interesant

Felgi - rozstaw 5x130 pytanie

Post autor: zibenio »

Siema

Powiedzcie mi jak to zrobić , i ile siana potrzeba żeby zmienić rozstaw śrub w mojej polówce??

Wiadomo że mamy 4x100 ja chciałbym się dowiedzieć czy można i czy w ogolę się opłaca

Bo są zajebiste felgi od porsche do kupienia ale rozstaw to 5x130 ;/ więc mogę sobie jedynie popatrzeć i pomarzyc

Co terazzzz??? :)
Awatar użytkownika
limpek
el "Limek"

Post autor: limpek »

Najprostrzym rozwiązaniem jest kupić (zrobić) dystanse z dwoma rozstawami śrób. Jeden zestaw srob będzie mocował dystans do piasty na 4x100 a drugi fele do dystansu 5x130.

Pewnie masz na oku piękne fele z 944. Bardzo ładnie prezentują sie po polerce na lustro. W tych felach idzie zastosowac dystans ponieważ mają strasznie małe odsadzenie od piasty (Duże ET) więc pierścień się zmieści...

Wady: Podniesienie masy nieresorowanej przez dodanie dodanie dystansu i 9szt. śrob na koło.

Zalety: Wygląd bezcenny :)http://img389.imageshack.us/my.php?image=poloc21ut3.jpg
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW

Bardzo zielone Polo i Barzo czarne Suzuki Bandit

IV Polo Zlotu - Ślesin 2007

II Polo Zlotu - Więcbork 2008

!!! I Polo zlotu - Ślesin 2009 !!![/siz
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Dystanse zmieniające rozstaw załatwią sprawę. Takie dystanse mozesz kupić gotowe już ze śrubami od np. H&R, FK
Cena markowych dystansów może jednak cię przyhamować :) - ok 550-600zł za kpl na jedną oś
Drugim rozwiązaniem jest dorobienie takich dystansów, szukaj kontaktów na forum cultstyle.pl, vwzone.pl. Też nie będzie tanio ale jakość zbliżona do firmowych wyrobów.

Który dokładnie model prosiaków masz na oku?
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

mogę Ci załatwić takie dystanse :D z tego co pamiętam w tych felgach jest ET 72 czyli trzeba dystans 42 - 45 mm z 4x100 na 5x130 od razu mówię, że nie będzie tanio :o :o :o
Awatar użytkownika
zibenio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zibenio »

dzieki za info :) narazie pomarze sobie o felach od Porsche :D
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

5x 130 to teraz rozstaw vaga.