boschmann czy alphard ???

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

dobrze ci to wygląda, bo to jest jedyny rozsądny sposób przerobienia, kupić maskownice ze głośnikami
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

przeczytaj PKP CA FAQ (po coś zostało napisane i podlinkowane na pierwszej stronie w 2 albo 3 linku) a później CA FAQ by Nazar coby rozjaśnic sobie kwestie audio w samochodzie. :glare: :banghead:
Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Redmitsu »

Przepraszam najmocniej ze ten moj tutaj balagan : ) Mam nadzieje ze nie bede juz linczowany ;]
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

[quote=""Redmitsu""]Mam nadzieje ze nie bede juz linczowany ;][/quote]

nie linczujemy. wskazane zostało Ci gdzie możesz szukać odpowiedzi i tyle. po prostu 99% ludzi widząc taki temat napisze abyś poszukał, co jest dobrą praktyką zanim zadasz jakiekolwiek pytanie gdziekolwiek. przeczytaj też tekst "jak zadawać pytania" odnosi się do zadawania pytań na grupach dyskusyjnych, ale odnosi się głównie do netykiety i dobrze wyjaśnia jak zadawać pytania na które chcemy uzyskać odpowiedź. Miłej lektury :-) :victory: :oki: :piwo:
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

[quote=""Redmitsu""]Czy w komplecie z subem SONY XS-LB10S bedzie to dawac rade czy nie warto? ;][/quote]mam tą skrzynkę u siebie i jestem zadowolony. nie zagraca bagażnika i dysponuje mocą 330W RMS. co do wzmacniacza, możesz podpiąć pod niego subwoofer i dodatkowo dwa głośniki bo ma możliwość mostkowania (4/3/2 kanały). ogólnie powinno dać radę :)
d
dc_korba
Newbie
Newbie

Post autor: dc_korba »

Ja w starym autku miałem wzmacniacz Blaupunkt GTA4 Specjal 750W, dwa kanały na przednie głośniki a dwa na skrzynie basową. Grało bardzo ładnie i nigdy nie narzekałem na wzmacniacz.
Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Tak wiec zakupilem XM-4040, na poczatku miesiaca zakupie tego subka od sony ;]
Napewno go zmostkuje, zostanie mi wtedy wolne miejsce na 2 glosniki ale tutaj juz musialbym robic dystanse w przednie drzwi.
Moglbym tez podpiac wolne 2 wejscie pod 100mm w podszybiu ale uwazam za radio z nich i tak wszystko wyciska ;]
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

[quote=""Redmitsu""]Moglbym tez podpiac wolne 2 wejscie pod 100mm w podszybiu ale uwazam za radio z nich i tak wszystko wyciska ;][/quote]

podepnij, zobaczysz co potrafią. Ogólnie radio z ~20W w RMS nie wyciska z głośników pełnych możliwości.
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""suff""]Ogólnie radio z ~20W w RMS nie wyciska z głośników pełnych możliwości.[/quote]dokładnie, na pewno będą grały lepiej pod tym piecykiem sony niż pod samym radiem.
Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Hm, to moze tak zrobie ;] Radio posiadam Sony CDX-39GTU i myslalem ze jako tako ze z glosnikow 100mm jednak to wyciska wszystko co potrafi ; P Czlowiek jednak zawsze sie uczy.
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

do niedawna moje radio (cdx-gt620u) napędzało odseparowany zestaw przedni i dwa głośniki na tylnej półce. już wówczas wydawało mi się że to nieźle gra. pozbyłem się jednak głośników z tyłu, a przedni zestaw zasiliłem niewielkim xm-3520. było warto.
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturwyrwich »

Jak w tytule
co o tym sadzicie ?? Warto kupowac czy nie bardzo ?
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

nie bardzo
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

pewnie chodzi ci o głośnik niskotonowy w walcowej obudowie ;-) nie ważne czy aktywna czy pasywna osobiscie bym nie kupił bo to sprzęt do straszenia świń po wioskach.
Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Tak jak juz pisalem zakupilem wzmachol xm-4040, sub juz niebawem ale zapomnialem o jeszcze jednym a dokladnie o kablach montazowych :D

Mysle o zakupie calego kompletu, mniej wiecej wiem jaka grubosc kabli powinna byc itepe, ale chcialbym sie dowiedziec waszej opinii czy np taki zestawik kabli bedzie wystarczajacy do tego wzmacniacza ; )

http://allegro.pl/item1053886255.html

czy lepiej cos lepszego? nie chce placic duzo za kable =/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”