Dobór świateł przednich tylnich i migaczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Ada$
Newbie
Newbie

Dobór świateł przednich tylnich i migaczy

Post autor: Ada$ »

Cześć Wam, Za kilka dni stanę się szczęśliwym posiadaczem WV POLO 98, 5D w kolorze czerwonym... chciałbym ja odmłodzić gdyż na przodzie są pomarańczowe klosze od migaczów etc... Nie wiem za bardzo na jakie lampy zmienić, czy do przodu i tyłu podejdą jakieś z młodszych generacji jeśli tak to jakie?
Awatar użytkownika
Px2
Początkujący
Początkujący

Post autor: Px2 »

Na przod kolego z młodszej to tylko 6N2, ale to musisz caly przod robic, zeby Ci spasowaly, na tyl tez z 6N2, ewentualnie mozesz na przod zalozyc jakies "eńdźel ajs" a na tył na przyklad jakies Hella Black Magic, lub ori Hella dymione. Pozdro
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Co do lamp na przód - bardzo prostym a zarazem tanim zabiegiem na odmłodzenie auta jest zrobienie smoked frontu. Jak to zrobić dowiesz się z działu Manuale. Jeżeli chodzi o tył, to wszystko zależy od tego jaką masz wizję auta. Zakładam że jest to czerwień flash i ja bym na tyle widział Hella Black Magic, które stylistycznie ładnie by się komponowały ze smoked frontem. Do tego dymione kierunki boczne i na przód też jakieś ciemne i byłoby miodzio. Natomiast jest też opcja zamontowania z tyłu lamp z młodszej wersji, 6N2, z tym że wtedy na przód i w błotniki lepiej kupić białe kierunki.
Uff, ale się rozpisałem :D Mam nadzieję że co nieco wyjaśniłem :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Ada$
Newbie
Newbie

Moją POLE odbieram już w sobotę. Dzięki za rady, bardzo podobają mi się światła z 6N2 i prawdopodobnie się na nie zdecyduję... oglądałem manuala - Swap tylnich lamp i cała operacja wydaje się być prosta. Czy z przednim swapem jest podobnie?
Awatar użytkownika
bialas313
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: bialas313 »

[quote=""Px2""]Na przod kolego z młodszej to tylko 6N2, ale to musisz caly przod robic, zeby Ci spasowaly[/quote]
=mnóstwo czasu i pracy ale czy efekt warty ceny i zachodu? Każdy ma inne gusta:) Na lampach z 6n2 smoked front wymiata!
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ada$
Newbie
Newbie

co myślicie o tych lampach w wersji chrom? Mi się nie podobają te w wersji ring wiec znalazłem bez...

http://allegro.pl/item1044394457_lampy_ ... 0_r21.html
a
attritovolvente
Newbie
Newbie

Post autor: attritovolvente »

Hi, I'm Fabio from Italy and I have a Polo 6n 1,0X of the year 1997. now it as 190 000 km and it is still going... Last autumn I have installed sonar front light and it is looking great! Che light output is very diffused, with the original H4 55/60W the light that they made isn't very good, but it's acceptable. Now I have installed a pair of H4 90/130 W and the light output is very impressive! They made a lot of light and the illuminated area in front of the car is very big in both direction! I think that sonar lights with H4 90/130W is a great buy, in Italy this headlamps costs 6 euros a pair (on ebay), less than the original H4 55/60...
If you want to see this sonar light mounted search on facebook the name "la polo", this is the page of my car with some photos.
Awatar użytkownika
JuStIcE

Hehe, do najbrzydszych nie należą, ale...
Po pierwsze to SONAR - a ta firma najlepszej opinii nie ma (zapytaj użytkowników tych lamp).
Po drugie - jeżeli już kupować lampy, które mają odmienić przód, to albo Powerlook albo IN.PRO. Ja osobiście wolałbym na Twoim miejscu zrobić przednie na smoked, jak już wcześniej napisałem.

Awatar użytkownika
Ada$
Newbie
Newbie

@ Fabio, you can write exactly the model of sonar have lamps? With us on the forum sonar tubes are not widely recognized, he thought about the lights from the link ... what do you think about them?

@ JuStIcE Wierzę, ale te podane przez Ciebie nie mają zespolonego kierunku a muszę przyznać, że na tym mi zależy... Dodatkowo nie chcę mieć świecących dookoła ringów...
Możecie zaproponować jakieś aukcje?
a
attritovolvente
Newbie
Newbie

I know that sonar isn't the best headlamp builder in the world, but is possible to find a pair of this sonar on ebay for a good price, i have payed for mine 100 euros, that is a very good price... i love the fume headlamp but also the chrome version is good, i think that with the chrome headlamp the front of the car looks like audi a3 mk1...
Awatar użytkownika
JuStIcE

[quote=""attritovolvente""]Last autumn I have installed sonar front light and it is looking great![/quote]
It can look great, but there are numerous opinions about steam gathering inside those lamps after washing a car. A lot of people complain about those lamps, so it's not just a single case. Of course, it's not a rule that every pair is gonna be "foggy" inside, but nonetheless I would not recommend those.
By the way, it's kinda nice to see someone from abroad here :) If you have any problem, feel free to message me :)

a
attritovolvente
Newbie
Newbie

probably i'm a lucky sonar's buyer! in the first six month i haven't had any kind of problem with this lights, but i know that in any factory some products born well and the other born wrong...

I'm very happy to have found these forum, is much better than the italian vwpoloclub, con
gratulation for your job on this website!
Awatar użytkownika
Ada$
Newbie
Newbie

Mam kilka aukcji:

1. POWERLOOK CHROM http://allegro.pl/item1013147969_vw_pol ... mocja.html
2. DEPO/FK http://allegro.pl/item1039589132_lampy_ ... chrom.html
3. SOCZEWKOWE LAMPY PRZEDNIE ENGEL EYES http://allegro.pl/item1047692575_soczew ... 95_98.html

Które najlepsze, a jeśli żadne z nich to dajcie jakieś przykładowe aukcje.
Awatar użytkownika
JuStIcE

[quote=""Ada$""]@ JuStIcE Wierzę, ale te podane przez Ciebie nie mają zespolonego kierunku a muszę przyznać, że na tym mi zależy... Dodatkowo nie chcę mieć świecących dookoła ringów...
Możecie zaproponować jakieś aukcje?
[/quote]
Moja rada: kupując lampy zespolone, narażasz się na ryzyko w postaci takiej, że w razie stłuczki i uszkodzenia choćby i samego kierunkowskazu musisz wymieniać cały reflektor, o ile nie parę. Kupując lampy Powerlook czy IN.PRO kierunki są oddzielnie, więc w razie czego kupujesz na alledrogo same kierunki i jest git.

attritovolvente
In case of any problems you might have, feel free to message me.

L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

jezeli Cie interesuja lampy z 6n2 na tyl
to mam na sprzedaz razem z wkladami oczywiscie ori hella
spasowane juz do 6N
jak cos to wal na pw...

pozdroo