Ile ml lakieru potrzeba na poniższe elementy?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote="jacol"]czy, jako lakiernik samochodowy, mogę wyrazić swą opinię ? czy za mało się znam na lakierowaniu i mam zamilknąć ?[/quote]
Forum jest po to żeby opinie wyrażać. Twój poprzedni post był bezsensowny, bo nic do tematu nie wnosił. Trzeba było od razu napisać o co chodzi, wtedy byłoby wszystko jasne.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="jacol"]- a czy, jako lakiernik samochodowy, mogę wyrazić swą opinię ? czy za mało się znam na lakierowaniu i mam zamilknąć ?[/quote]
ehhh, a czy nie można pisac od razu wszystko co się ma do powiedzenia?? Forum to nie magiczna kula która powie ci co miał na myśli autor postu :)
Dokładnie tak jak napisał Justice (nie wiem czemu ale ciągle mi to się kojarzy z imieniem Justyna :grin: ).
A więc tak. Rzeczywiście pierwszy zamysł był taki żeby wszystkie elementy które są w innym kolorze pomalować spray'em. Ale jak pomyślałem jak to wyjdzie i po pierwszych odpowiedziach negatywnych, zrezygnowałem i tylko zaślepka będzie robiona spray'em. Resztę będzie musiał w swoim czasie zrobić specjalista.
A na dodatek teściowa załatwiła mi błotnik z przodu i trzeba będzie wymienić.
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jacol »

JuStIcE
czaja
...więc wam koledzy odpisuje. słysząc słowo "szpraj" dostaję gęsiej skórki, i dziwnie jakoś mnie łapa mierzi... jako lakiernik wam powiem: jak najmniej szpraja na samochodzie i broń boże specyfiki typu plak. jak widzę zaszprajowany element to od razu cenę podnosze. szpraj to takie coś, co trzeba przed robotą zmyć, jeśli nie zmyjesz - kibel. to tak jak byś pod bazę metaliczną położył podkład tlenkowy popularnie zwany minią...[quote="czaja"]tylko zaślepka będzie robiona spray'em[/quote]
chwała ci za to... nie psuj auta szprajami !!
h
hub3k
Newbie
Newbie

Post autor: hub3k »

Witam. Ile ml lakieru kupić żeby polakierować około 20 zaprawek (dziurki od kamieni o średnicy 1-1,5mm i kilka drobnych poprawek typu obtarte brzegi drzwi [powierzchnia szer 1mm, dług 2cm ) ?

A ile lakieru potrzeba na pomalowanie 4 klamek?
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Luki38
Patrz mój pierwszy post w tym temacie. Kup 200 ml, to na bank Ci zostanie - koszt samej bazy to ok. 60-80 zł, w zależności od rodzaju lakieru.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
bialas313
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: bialas313 »

jacol Ok to jak mamy fachowca, to może porada:) Autko mam 2 lata obecnie czarne ale tak jak pisałem okazało się, że było zielone. Z czasem wyszła lipa, jakieś niedociągnięcia, nie spolerowane miejsca i źle oczyszczone chyba bo w dwóch miejscach odprysk, jeden o średnicy ok 8 cm :angry2: a najgorzej, że rdza wychodzi to tu to tam. Czy spie.....ą robotę da się okiełznać? czy poprawki takie jak zaprawki Ty jako lakiernik byś się podjął i ile byś za takie coś wycenił. Raz źle zrobione da się poprawić czy nie ma szans. Chciałem spray użyć i sam pobawić się ale po lekturze postów odpuszczam :agree:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jacol »

bialas313
wszystko da się zrobić... kwestia pieniędzy... nie mnie tutaj mydlić ci oczu i rzucać cenami... bez obejrzenia auta się nie da...
generalnie element wychodzi ok. 250pln , ale robota robocie nierówna, czasem robisz dwa elementy za 700zł, a czasem za 300 ... wszystko zależy od tego ile to pracy zajmie...
[quote="bialas313"]8 cm[/quote]
-dużo. to już nie odprysk. tu już trzeba by się zastanowić czy nie będzie "złazić" dalej. źle zmatowana powierzchnia przed lakierowaniem- prawdopodobnie , choć trza by organoleptycznie, żeby stwierdzić co ją boli :)

ale:
[quote="bialas313"]Czy spie.....ą robotę da się okiełznać?[/quote]
TAK. da się...
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”