[9N3] Podłokietnik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

[9N3] Podłokietnik

Post autor: krzysztof65 »

Chciałbym zamontować podłokietnik do wersji trendline i nie mam pojęcia jak to zrobić,może ktoś ma jakieś zdjęcia.Chętnie bym kupił oryginał.
k
kubcio
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubcio »

do polowki nie bylo mozliwosci dolozenia podlokietnika z tego co pamietam... a szkoda bo by sie przydal
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Piecia1022
Początkujący
Początkujący

Post autor: Piecia1022 »

Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Była możliwość, koszt coś ponad 500 PLNów. Już nie raz szukałem na Ebay.pl czy .de ale za nic nie mogę znaleźć podłokietnika w moim kolorze antracytowym. Są tylko czarne i szare ;/
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
Piecia1022
Początkujący
Początkujący

mowisz 500 zł :shock: to duzo kiedyś widziałem taki na ebay to allegro za ok 200zł :D ale chwilowo chyba nikt nie ma. a co do koloru to ciezko chyba są dwa kolory Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
8128
Newbie
Newbie

Post autor: 8128 »

znalazłem coś takiego
Obrazek
Jest napisane że pasuje do 9N3; 170zł http://allegro.pl/item947919068_podloki ... tanio.html
Czy przy takim podłokietniku dostęp do ręcznego będzie utrudniony?

Znalazłem na ebay.de podłokietnik do 9N3. W tytule aukcji jest napisane "NEU Armlehne Mittelarmlehne MAL Polo 9N 9N2 9N3 + GTI", jednak w treści jest już opis "NEU Armlehne Mittelarmlehne MAL Polo 9N / 9N2 GTI TDI" (TDI :D). Napisałem do nich i okazało się, że opis w treści jest prawidłowy i nie pasuję do 9N3. Poniżej foto bo linki szybko wygasają
Obrazek
Czy ktoś się orientuje czy to naprawdę nie pasuje? Ten pierwszy podłokietnik niby pasuje, a na moje oko to to samo.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
krassel
Newbie
Newbie

Post autor: krassel »

Ja mam ten pierwszy. Moje uwagi:
1. Pasuje - jak najbardziej
2. Montaz - jakies 10 min
3. Jakosc wykonania - bardzo kiepska
4. Cena - rewelacja (jakies 20 Euro)
5. Komfort podczas jazdy - nieoceniony :grin:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
8128
Newbie
Newbie

Post autor: 8128 »

krassel
dzięki za info! :)
ObrazekObrazekObrazek
j
joe_zavala
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: joe_zavala »

jeśli chodzi o mnie to też myslałem nad podłokietnikiem i długo sie zastanawiałem - podłokietnik ma swoje plusy i minusy - tak jak kolega wyżej napisał może być utrudnieniem z ręcznym (choć podczas jazdy faktycznie się go mało używa) z drugiej strony zabiera nam miejsce na kubki z tyłu (2 szt) ja używam jednego z nich to by mi tego brakowało a plus to jest taki że moze faktycznie być wygodny (niewiem dokładnie bo go nie używałem) ale się zastanawiam jak z przełaczaniem biegów-nie ma z tym problemów??są jakieś ustawienia wysokości podłokietnika??bo jeśli podłokietnik będzie za wysoko to moze przeszkadzać w przełaczeniu biegu na 2 albo na 4 no chyba że się myle
VW POLO 9N3
Awatar użytkownika
krassel
Newbie
Newbie

Rzeczywiscie, przy zaciaganiu recznego podlokietnik moze troche przeszkadzac. Ale podlokietnik zawsze mozna zlozyc do pozycji pionowe(patrz foto), wtedy nie przeszkadza.
Podczas zmiany biegow podlokietnik nie przeszkadza absolutnie w niczym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

a jak jest jeśli chodzi o jakość zastosowanych materiałów? Czy podłokietnik nie wydaje jakiś zgrzytów, skrzypów itp. na nierównościach? Czy zawiasy nie mają jakiś luzów powodujących, że podłokietnik zachowywałby się tandetnie? Z czego wykonana jest górna część podłokietnika? Z jakiegoś materiału, czy z plastiku? Czy ta warstwa nie wyciera się zbyt znacząco?

no, to by było na tyle jeśli chodzi o moje wątpliwości :)
Awatar użytkownika
Piecia1022
Początkujący
Początkujący

:D tez kupiłem nie dawno musze sobie zamontować :D górna część podłokietnika jest materiał nie wiem jeszczeczy sie wyciera materiał zastosowanie takie sobie made in ....:) . ja mam szary ale polecam czarny kolor. POZDrawiam
Awatar użytkownika
krassel
Newbie
Newbie

Ja swoj podlokietnik mam juz ponad pol roku i zadnych defektow nie stwierdzilem. Calosc jest wykonana z tandetnego plastiku. W srodku znajduje sie metalowy stelaz do ktorego jest przymocowana obudowa. Wnetrze podlokietnika (schowek) jest wylozony czyms co ma imitowac zamsz. Sama gora jest obita jakims blizej niezidentyfikowanym materialem. Ogolnie podlokietnik robi wrazenie czegos zrobionego w ciemnym garazu w Chinach, ale ja nie narzekam. Za 20 Euro nie spodziewalem sie niczego lepszego. Ale musze przyznac, ze w czasie jazdy nie slychac zadnych skrzypien i zgrzytow, a podlokietnik jest dosyc intensywnie uzywany (znaczy skladany, rozkladany, otwierany)
Gdyby naprawde komus zalezalo moge zrobic kilka fotek na ktorych bedzie widac wiecej detali.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Kulon
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Kulon »

[quote=""krassel""]Za 20 Euro nie spodziewalem sie niczego lepszego[/quote]
dajcie linka do aukcji z taką ceną - kupiłbym do mojej polówki
Awatar użytkownika
Piecia1022
Początkujący