Sigard

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Sigard
Raczkujący
Raczkujący

Sigard

Post autor: Sigard »

Witam!

"Zaśmiecałem" już forum pytaniami, wiec teraz zaprezentuje dla "czego" to robiłem ;)

Kupione w lutym tego roku - sprowadzone z Niemiec.
Końcówka roku 2005 - Silnik 1.4 TDI
Przebieg przy kupnie 91 tys teraz ma 94.5
Kupiony tak jak go widać na zdjęciach
Wyposażenie w normie ( zupełnie mi wystarczy - dupereli i tak nigdy nie używam)
4 poduszki
ABS
Klima
Szyby elektryczne
Centralny z już domontowanym pilotem
Kubełkowe Fotele
Radio CD
4 głośniki
Felgi 16' na oponach 205/45
Ciemne szyby zamontowane seryjnie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Z Polo jestem bardzo zadowolony w szczególności ze spalania - Miasto 6 -max 6.5 ale to jak stoję w korkach większość czasu. Trasa 4 litry przy równej 100 na liczniku.
Zbierało się w miarę sensownie jak już silnik był rozgrzany - jest lekki wiec to jego zaleta tutaj. Dzięki szerokim oponkom trzyma się drogi przy każdej pogodzie. Aktualnie mam zamontowane Fuldy.

Jedynego moda jaki do tej pory zrobiłem to zmiana programu w CompSport poniżej są wyniki:

Obrazek i po modyfikacji: Obrazek

Myślę że jeszcze dorzucę inny wydech ale tak to wizualnie nie mam co poprawiać bo jestem usatysfakcjonowany jak narazie.
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

ladna seria, :oki: napisz cos jak jedzie po tym programie, jak przyspieszenie i elestycznosc dajmy na to na 4?
Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Post autor: Słodki »

Biały to super kolor do modzenia :) najważniejsze żeby Tobie sie auto podobało. Ja na Twoim miejscu pomalowałbym plastiki w kolor nadwozia, felgi na grafit, tylne lampy z czarnym wypełnieniem, gleba i ewentualnie czarna folia na dach :P
Moja Polówka :) ==> viewtopic.php?f=31&t=11179
S
Sigard
Raczkujący
Raczkujący

elja : Bardzo chetnie jak tylko przestanie pluć żabami w Katowicach i będę miał trochę suchej nawierzchni do testów. Jak zobaczysz na datę program był robiony wczoraj :) I tak seria jest super nawet ludzie z CompSportu to przyznali. Ale nie omieszkam podać konkretów - na te chwile powiem, że czuć solidną różnice w przyśpieszaniu i przy wyższych prędkościach obroty nie idą tak w górę więc zobacze ile można z niego wyciągnąć.

Słodki : Jak zauważysz ktoś już zajmował się plastikami bo przód i tył już jest biały. Myśle że dokończe dzieła :P Co do felg to je chyba zostawie tak jak są ale lampy to całkiem spoko pomysł - dzieki.
S
Sigard
Raczkujący
Raczkujący

No wiec tak mały update z mojej strony.

Komuś się bardzo nudziło pewnego dnia w czasie ulew i skurw..... stwierdził ze wyrzezbi mi cos na masce. Tak wiec poszla do malowania - jeden plus ze sladow od kamieni i innych lotnych dziurawcow juz nie ma. Poza tym listwy poszly do malowanka. Tylne lampy od Polowki z 2007 bo moje Hella przeciekaly non stop + jedna juz byla tak usyfiona od srodka ze zrobila sie szara. Wypelnieniem pobawie sie pozniej w wakacje mysle - to co chce mu dodac to halogeny moze zrobie mu glebe ale o niewiele bo nie chce lapac podwoziem wszystkiego a Katowice sa cholernie dziurawe. Zamontowalem nowe oryginalne lampki do podswietlenia tablic + ledy w srodku - efekt zdecydowanie ladniej swieca niz zwykle zarowki.

Tylne hamulce calutkie nowe ( zatarly sie cylindry i jak zobaczylem stan reszty to juz nie chcialem tego zakladac spowrotem ) tak wiec szczeki, cylinderki, bebny- i w ramach dodatku je pomalowalem. Mam do przetoczenia przednie tarcze bo jedna bije - na nowy rok przyjda nowe ATE + klocki.

Bawilem sie nim troche na A4 i powiem ze zbiera sie nieziemsko ale mam teraz ogranicznik w postaci skrzyni - silnik ma jeszcze lekko 500 obrotow luzu ale juz nie potrafi sie rozpedzic wiecej niz 180. Co do elastycznosci i sprintu to nie mialem czasu sie bawic z tym jeszcze jestem w trakcie sesji i wracam szybko do domu z pracy kuc. Dorzuce niebawem reszte info.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Z białymi listwami bardzo ładnie wygląda.
[quote=""Sigard""]moze zrobie mu glebe ale o niewiele bo nie chce lapac podwoziem wszystkiego a Katowice sa cholernie dziurawe.[/quote]
Ja mam gwint i prześwit jest na tyle duży, że jeszcze na katowickich dziurach i krawężnikach o nic nie przytarłem, także będę obniżał jeszcze bardziej :P
S
Sigard
Raczkujący
Raczkujący

Jak mozesz mi podac gdzie zakupiles zestawik i o ile obnizyles na poczatku bo mysle ze tyle by mi wystarczylo jako ostateczna ilosc.
Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Gwint MTS Technik kupiłem z sklepie Mapeta i mam jakieś 35/35.
S
Sigard
Raczkujący
Raczkujący

http://www.mapet-tuning.com/sklep/polo- ... -4084.html - Mial ktos z tym stycznosc na zywo ?
Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Sigard, wątpię, bo po pierwsze nie ma zbyt wielu 9N3 na forum, a po drugie obawiam się, że cena będzie solidna :D
S
Sigard
Raczkujący
Raczkujący

1100 - duzo ale nie tragicznie. Moze dojdzie do listy zmian w przyszlosci :)
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Mam pytanie, to na pewno jest Sportline?
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
S
Sigard
Raczkujący
Raczkujący

Tak, a czemu ?
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Na moje oko to powinieneś mieć inne fotele i kierownice 3ramienna. W dodatku powinny być chyba listwy w kolorze. Więc jak dla mnie to nie jest sportline.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
S
Sigard
Raczkujący
Raczkujący

Ok , jak dla Ciebie nie jest
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N3”