Auto traci obroty i gaśnie gdy pada i jest wilgotno

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

p
polek
Newbie
Newbie

Auto traci obroty i gaśnie gdy pada i jest wilgotno

Post autor: polek »

Witam posiadam samochód VW Polo 1.0 benzyna od pewnego czasu mam kłopoty z samochodem w czasie jazdy gdy pada,jest wilgotno,mokro zaczęło się to dziać gdy topniał śnieg zauważyłem że traci obroty w czasie jazdy po przejechaniu kilku km.Gdy się zatrzymałem i zgasiłem silnik miałem problemy z odpaleniem, gdy chwile postał odpalał i jechał.Były wymienione kable,przepustnica,cewka,sprawdzane styki,czujnik halla,pompka paliwowa również chodzi prawidłowo(jeździłem na zegarze)Byłem u trzech mechaników wymieniłem części wyżej wymienione lecz efektów brak ciągle to samo.Czy ktoś miał podobny problem? albo mógł by mi coś doradzić bo już nie wiem czego mam się najpierw chycić. Czekam na odpowiedź.
c
cfk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: cfk »

obejrzyj kopułke i palec, świece - ja bym stawiał że jest przebicie - kiedy wilgotno to łatwiej wtedy o nie.
Bo czerwone jest szybsze

cFk
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

standart jak pada... oczywiście wina po stronie kabli zapłonowych i poniekąd świec
p
polek
Newbie
Newbie

Post autor: polek »

Wymieniłem sugerowane części i póki co jest poprawa. Dzięki pozdrawiam
Awatar użytkownika
fitronk
Newbie
Newbie

Post autor: fitronk »

To dobrze że się udało kolejny zadowolony forumowicz :) ja ostatnio kupiłem plan na życie i też jestem happy ale jednak mieć czym jeździć to bardzo ważna sprawa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”