[quote=""Larson""]
mario.lublin
czy Ty zalozyles zywkla instalacje, nie sewkencje?? w aee byly plastikowe kolektory z tego co wiem
wiec tylko sekwencja wchodzila w gre[/quote]
:buba: Jest to instalacja z mikserem,parownikiem Bosch i komputerkim sterującym. Nazywa się to chyba instalacja tzw. drugiej generacji.A oznaczenie mojego silnika to AEA. (kolektor aluminiowy)
[quot="bleah1986"]Daj znać jak spalanie

[/quote]
:buba: Jeśli chodzi o spalanie to przy mojej jeździe typowo miejskiej,i na krótkich odcinkach mieści się w granicach 10 litrów LPG. Dodam że benzyny pali mi 8 l. /100km. Ale po przejechaniu 1tys. km. mam podjechać na przegląd i regulację instalacji,może wówczas spalanie nieco się zmniejszy. Chociaż ja osobiście w to wątpię,gdyż moja stopa nie należy do lekkich
.............................................................................................................................
Witam.
Od założenia gazu w maju 2010r. zrobiłem 12tys.km.
W grudniu zauważyłem że auto trochę ciężej "odpala" , tzn. potrzeba więcej obrotów wałem aby zaskoczył, następnie zaczęło coś go "mulić" po przełączeniu na LPG. Myślałem ,że to może wina świec zapłonowych,ale wymiana ich nic nie pomogła. Z każdym dniem było coraz gorzej, w końcu udałem się do serwisu który montował mi instalację gazową (jest w końcu na gwarancji) i okazało się, że od miksera odkręciło się kolanko którym doprowadzany jest gaz od parownika do kolektora ssącego.
Kolanko przykręcone było na dwie śruby,a mimo tego pod wpływem drgań się odkręciły i wypadły. Silnik zasysał tzw. "lewe" powietrze i przez to te wszystkie problemy.
Poza tym incydentem wszystko OK.
Pozdrawiam, gdyby coś się działo nie tak będę pisał. :hello: