błąd w vag 4.0.9?

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

o
olgiert111
Raczkujący
Raczkujący

błąd w vag 4.0.9?

Post autor: olgiert111 »

witam wszystkich
Posiadam interfejs vag 4.0.9 i kabel diagnostyczny obd2 po podłączeniu do auta wyszło mi że moje polo (6n) jest niekompatybilne... trzeba coś w ustawieniach zmienić czy jak? mam opóźnienie na 1 ms i com 1 ustawione i występuje ten błąd... na innych ustawieniach też... proszę o pomoc...
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

A możesz dokladniej? Kabel łączy się z autem? Jeśli tak to nie przejmuj się. Jeśli wejdziesz w programie vag-com w zakładkę obd2 to tam napewno wyskoczy Ci że auto jest niekompatybilne, bo takie jest :agree:
[size=12px][/size]
o
olgiert111
Raczkujący
Raczkujący

Wykrywa kabel na com3, podłączam do gniazda zapala się dioda niebieska i tu wszystko się kończy... żaden program nie wykrywa połączenia vw tool, vag 3.11, 4.09, polski vag ... Dodam jeszcze, że z vw vento działa bez zarzutu kabel, bo tam są linie k i l w gnieździe... Ps. da rade jakoś tą linię L dodać?
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

hmmm jesli inne auto się lączy to wynika z tego ze polo cos jest nie tak. Jesli mozesz to sprobuj jeszcze z jakimis autami do 2003r sie polaczyc. Linia L nie powinna tu byc przyczyna braku transmisji.
[size=12px][/size]
o
olgiert111
Raczkujący
Raczkujący

Dzisiaj byłem w 2óch stacjach diagnostycznych, z terminalami do łączenia z OBD2, w każdej (w programie ESI( o ile dobrze pamiętam)) wyskakiwało: "Zbyt wiele zakłóceń podczas komunikacji" I ZoNk :angry2: :(. O co chodzi z tym Polo? :niewiem: jest ktoś z dolnośląskiego kto ma polo z 3ma kablami w gnieździe OBD2, ma swój kabel diagnostyczny i mu się łączy?? Czy tylko serwis mi Pozostaje.... :banghead:
o
olgiert111
Raczkujący
Raczkujący

Dzisiaj odwiedziłem serwis VW Świdnica - panowie dość ospale, (było rano 8) ale zaczęli działać. Pomijam, iż czekałem 30 min, po czy przyszedł do mnie mechanik stwierdzając, że nie może się podpiąć do kompa :blush2: . Dobrze że stwierdził "postaram się coś z tym zrobić" :oki: . Czekałem kolejne 1,5 godziny. Wreszcie przyszedł. Powiedział, że uszkodzone mam obydwa sterowniki - od ABS i airbag-a. Tylko do wymiany. Udało mu się podpiąć do komputera polo i do immo, ale dopiero po odłączeniu wymienionych sterowników, gdyż robiły spięcie na linii K. Także muszę wymienić te sterowniki i będzie git. Airbag-a już zmieniłem, tylko muszę skasować błąd. Teraz jeszcze tylko sterownik ABS. I Pola będzie zdrowa :yahoo:

Podsumowując - jeśli masz coś uwalonego (wchodzi w gre tylko sterownik airbag albo abs (nie czujnik)) i nie możesz się podpiąć, to TYLKO zostaje Ci wymiana tegoż sterownika na nowy (bądź używkę) :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”