zarysowanie - ubezpieczenie

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

r
raval
Raczkujący
Raczkujący

zarysowanie - ubezpieczenie

Post autor: raval »

witam,
dzisiaj wyszedłem sobie ze sklepu i jak się okazało na parkingu ktoś otarł się o mnie i zarysował zderzak i kawałeczek błotnika.
nie będę pisał jak się wkur.... Zadzwoniłem sobie do AVIVY (tam mam cały pakiet ubezpieczenia) i okazało się, że owszem mogę zgłosić szkodę i dostanę odszkodowanie, natomiast stracę 10% zniżek, nawet jeśli to się stało nie z mojej winy. Nigdy w życiu nie miałem żadnej kolizji anie tego typu zdarzeń, więc napiszcie mi czy jest jakiś sposób aby nie utracić zniżek?
pytam też dlatego, że zniżki 60% mam ja i brat, ale wszystko to są zniżki mojego ojca, i raz że ja stracę zniżki, to jeszcze oni.
Nie chcę płacić ze swojej kieszeni kilka stówek, no po coś jest to ubezpieczenie.
Z góry dzięki za informację.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Jest sposob zeby nie utracic znizek - wskazac sprawce. Mialem ostatnio ten sam problem, mario tez ostatnio zastal polo optarte, niestety nie zlapales za reke, nie wiesz kto, wiec nic nie mozesz zrobic :/
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

zawsze możesz przy kolejnej okazji płacenia za pakiet ubezpieczeń przenieść się do innego ubezpieczyciela nie tracąc zniżek ;-)
r
raval
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""suff""]zawsze możesz przy kolejnej okazji płacenia za pakiet ubezpieczeń przenieść się do innego ubezpieczyciela nie tracąc zniżek ;-)[/quote]

nie rozumiem, tzn. przykładowo teraz zgłaszam szkodę, dostaję ubezpieczenie, bądź w ramach ubezpieczania naprawiam szkodę, kiedy kończy mi się ubezpieczenie (kończy mi się w sierpniu) przechodzę do innego ubezpieczyciela i dalej mam 60% zniżek?? nie jest to gdzieś odnotowane? a co ze zniżkami taty i brata, skoro wszyscy 'jedziemy' na zniżkach taty?? gościu przez telefon (AVIVA) powiedział mi że wszyscy tracimy 10% zniżek. To jak to jest??
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

viewtopic.php?f=3&t=7119&hilit=ubezpieczenie
Przeczytaj, moze troche ci sie wyjasni.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

chcesz naprawiać szkodę z ubezpieczenia, czyli z AC? bo chyba nie z OC, bo się chyba nie da :) jeżeli z AC to tracisz zniżki tylko na AC, a te co masz na OC są nie ruszane, bo to nie Ty jesteś sprawcą, przynajmniej coś takiego jest w PZU :)

[quote=""raval""]pytam też dlatego, że zniżki 60% mam ja i brat, ale wszystko to są zniżki mojego ojca, i raz że ja stracę zniżki, to jeszcze oni[/quote]
wszyscy jesteście właścicielami tego auta czy jak? zniżki tracą tylko te osoby, które widnieją w dowodzie rejestracyjnym jako właściciele.
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

I nie wszystkie zniżki tylko 10%. Dowiedz się ile cię wyjdzie naprawa i ile więcej byś musiał zapłacić ubezpieczenia w przyszłym roku w sytuacji kiedy zrobisz szkodę z AC. Wybierzesz to co bardziej opłacalne :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
r
raval
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Toto""]chcesz naprawiać szkodę z ubezpieczenia, czyli z AC? bo chyba nie z OC, bo się chyba nie da :) jeżeli z AC to tracisz zniżki tylko na AC, a te co masz na OC są nie ruszane, bo to nie Ty jesteś sprawcą, przynajmniej coś takiego jest w PZU :)

[quote=""raval""]pytam też dlatego, że zniżki 60% mam ja i brat, ale wszystko to są zniżki mojego ojca, i raz że ja stracę zniżki, to jeszcze oni[/quote]
wszyscy jesteście właścicielami tego auta czy jak? zniżki tracą tylko te osoby, które widnieją w dowodzie rejestracyjnym jako właściciele.[/quote]

nie ja jestem wspowlascicielem razem z ojcem, tata i brat maja swoje ubezpieczenia i samochody w innych ubezpieczalniach.
to jest jakies chore zeby tracic 10% jak szkoda moze bedzie wynosic z 300-400 zł no w porywach 500zł
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

no to brat nie straci zniżek, Ty i tata tak, a co do tego tracenia tych zniżek, to nie patrz na to taką kategorią, że ktoś Tobie zarysował auto, a Ty musisz to zrobić i tracisz przy tym zniżki...idąc w tym momencie do swojego ubezpieczyciela Ty oświadczasz, że to Ty jesteś sprawcą szkody, oni Ci dają kasę żeby zrobić, no ale jakieś konsekwencje muszą być...dlatego moim zdaniem AC jest przydatne przy poważniejszych dzwonach, kradzieżach, itp., w innych przypadkach lepiej z własnej kieszeni :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”