problem z odpalenie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zuziaghost
Newbie
Newbie

problem z odpalenie

Post autor: zuziaghost »

Witam,
mam problem z odpaleniem polo ( 1998r). przekręcam kluczyk, zakręcki i koniec. zeruje sie zegar i licznik. jakby akumulator padł ( sprawdzałam jest dobry). Zdarza się ze za kilak godzin odpala bez problemu.
Miałam takie problemy po opadach deszczu więc myślałam ze może tu tkwi problem ( woda sie gromadzi i jest zwarcie) ale nie. ostatnio dość sporo padało a autko odpalało.Innym razem stoi 4 dni nie ruszane i podobna sytuacja, wszystko sie zeruje, alarm zaczyna wyć i koniec. Dodam że w momencie gdy przekręcam kluczyk, kontrolk palą się, dopiero gdy "zakręcę" to zdycha.
Byłam u elektryka ( nie jednego), sprawdzali, nei wiedzą co jest tego przyczyną.
HELP.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

możliwe że przyczyną jest zbyt duży pobór prądu na postoju np. z radia albo z alarmu
Zapytaj się czy to sprawdzali.
Jeśli nie to zmień elektryka znajdź konkretnego mechanika który nie będzie umywał rąk od takiej sprawy.
Z innych rzeczy które mi się przypominają to brak połączenia masy lub gdzieś słabe połączenie styk sprawia że alternator nie doładowuje dobrze akumulator.
civic r18a2/407 1,6 HDi
z
zuziaghost
Newbie
Newbie

Post autor: zuziaghost »

dzięki. alarm sprawdzałam. teraz zostawiam auto na parkingu bez włączonego alarmu i problem też sie pojawia.
sprawdzę alternator jeśli mówisz ze to może być przyczyną. a rozrusznik myślisz ze też powinnam sprawdzic?
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”