Zrezygnowałem z wyjmowania licznika itp, gdyż gdzieś wyczytałem, żeby wyjąć bezpiecznik od centralnego, radia i zapalniczki nr.28 i wtedy brzęczyk zaczął normalnie działać. Dziwne to trochę, co trzeba pozmieniać z kablami, żeby zaczął działać przy jednoczesnym działaniu radia i centralnego ?
Jeśli się nie orientujecie to pod które bezpieczniki podpiąć nowy brzęczyk, bo podpinając pod te co pisze w instrukcji nie działa tak jak powinno i ja podpiąłem pod bezpieczniki 14 i 31. Wszystko ładnie śmiga puki nie włączę świateł długich, wtedy brzęczyk zaczyna piszczeć.

Brzęczyk kupowałem na tej zakończonej już aukcji
http://www.allegro.pl/item1028884946_ak ... iatel.html
Edit:
Dziś się bawiłem trochę tym brzęczkiem, podłączyłem jeden kabelek do kostki nad bezpiecznikami od światła wewnętrznego do brązowo-białego przewodu (masa) (jest jeszcze cały brązowy ale wpinając w niego nic nie działało), a drugi do wyłącznika świateł (tylko tu nie za bardzo wiedziałem w który się wpiąć i wpinałem po kolei do każdego) i za każdym razem to samo, czyli jak otwieram drzwi, to brzęczy puki nie wyłączę świateł, ale brzęczy także po zamknięciu drzwi puki nie włączę świateł, czyli zamykając auto brzęczyk cały czas chodzi, czemu ?