trzęsie po wymianie poduszki skrzyni biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dwd182
Newbie
Newbie

trzęsie po wymianie poduszki skrzyni biegów

Post autor: dwd182 »

Witam,

Przed wymianą wszystko było ok. Łapa była już mocno zardzewiała, więc postanowiłem ją wymienić.
Nowa z firmy maXgear została zamontowana i pojawił się doprowadzający mnie do szału problem.
Na biegu jałowym i tylko na nim samochód strasznie mocno drga, wszystko w środku trzepie, dźwięk i wibracje nie do zniesienia. Powyżej 1500 obrotów trzęsienie znika.

Jedyne co próbowałem zrobić do poluzować śruby, odpalić silnik i poczekać, aż coś się ułoży i ponownie je dokręcić - brak jakichkolwiek efektów.

Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

W prawdzie tu było benzynowe polo ale problem ten sam, na końcu ukazało sie ze sama łapa była źle wykonana.
Poczytaj i odśwież (dopisz ) tamten temat, nie ma co zakładać nowego...
viewtopic.php?f=20&t=15685&start=0
Obrazek
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

dwd tez u mnie sie to porobiło jak wymieniłem poduszke pod skrzynia na najtańsza. Było jeszcze gorzej ale na forum golfa wyczytalem ze trzeba ta poduszke calkiem rozkrecic, nasmarowac gumy smarem grafitowym wszystko i duzo i skrecic ale nie na MAXa ! z wyczuciem. Ja tak zrobiłem a te sruby co mocuja poduszke do budy auta sa 3 przykrecilem z gumowymi podkladkami ale taz nie na maxa tylko z wyczuciem. Człowieki ALLELUJA teraz jak odpalam auto nie wiem czy juz zapalilem czy nie ;) pieknie cihuto wszystko jest. Problem jest w tym ze te gomu w tej poduszcze to najtasze barachło i są strasznie twarde i tam wszystko trze na sucho. Nawal smaru poskrecaj i zobaczysz ze pomoze. Acha ta sruba co mocuje poduszke do skrzyni tez nie moze byc na maxa skrecona.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
d
dwd182
Newbie
Newbie

Też mnie zastanawiały te twarde gumy, gdy oglądałem łapę przed montowaniem ale nie sądziłem, że może być z tego aż taki problem...
W przyszłym tygodniu spróbuję i dam znać co z tego wyszło.
Pozdro
d
dwd182
Newbie
Newbie

[quote=""suhhar""]dwd tez u mnie sie to porobiło jak wymieniłem poduszke pod skrzynia na najtańsza. Było jeszcze gorzej ale na forum golfa wyczytalem ze trzeba ta poduszke calkiem rozkrecic, nasmarowac gumy smarem grafitowym wszystko i duzo i skrecic ale nie na MAXa ! z wyczuciem. Ja tak zrobiłem a te sruby co mocuja poduszke do budy auta sa 3 przykrecilem z gumowymi podkladkami ale taz nie na maxa tylko z wyczuciem. Człowieki ALLELUJA teraz jak odpalam auto nie wiem czy juz zapalilem czy nie ;) pieknie cihuto wszystko jest. Problem jest w tym ze te gomu w tej poduszcze to najtasze barachło i są strasznie twarde i tam wszystko trze na sucho. Nawal smaru poskrecaj i zobaczysz ze pomoze. Acha ta sruba co mocuje poduszke do skrzyni tez nie moze byc na maxa skrecona.[/quote]

Wedle instrukcji, po ponownym odpaleniu samochodu - jak makiem zasiał.
Stokrotne dzięki!
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”