[9N3] Świeci lampka Spalin!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Piecia1022
Początkujący
Początkujący

[9N3] Świeci lampka Spalin!!!

Post autor: Piecia1022 »

Witam mam dziwny problem bo zapalila sie lamka spalin i swieci sie cały czas teraz. ale auto jest młode jeszcze 2008.10 15 tys tylko 1.2 60 km. jutro zadzwonie do ASO sie zapytan.ale ktoś miał takiproblem prosze o pomoc Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rafcioss
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rafcioss »

Witam
Miałem to samo
Uszkodzony czujnik połozenia wałka rozrządu (przykręcony na imbus fi 5 z prawej strony silnika patrząc od przodu auta na górze głowicy)
koszt czujnika 140zł +sprawdzenie i reset na kompie gratis(zaprzyjażniony mechanik )
Rafcioss
PS. Daj znać jak załatwisz sprawę
Awatar użytkownika
Piecia1022
Początkujący
Początkujący

rafcioss dzieki za pomoc tylko cos dziwnie bo wieczorem byłem jeszcze raz zobacz auto i juz sie nie świeci cały czas lampka jak narazie wszystko dobrze a do ASo mam 200 km. POzdrawiam
Awatar użytkownika
rafcioss
Raczkujący
Raczkujący

Czasami lubi przygasnąć , ale dla spokoju lepiej sprawdzić
Jak masz 200 km do przeglądu to nie powinno sie nic stać
Rafcioss
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Trzeba się podpiąć pod kompa i sprawdzić co tam za bład siedzi. Nie chcę tu źle nakierować, ale chyba gwarancji się nie traci jak podłączysz auto w jakimś warsztacie u siebie w okolicy i błędy ci odczytają.
[size=12px][/size]
k
kucu
Newbie
Newbie

Post autor: kucu »

Miałem to samo u mnie wyszło że wypalił mi się zawór ;/ planowanie itp trochę kosztowało bo bez gwarancji ..
Jeżeli miga i znika masz to samo ja miałem wypalony zawór na 1 tłoku (3 garowe silniki w VW są kiepskie... )
Awatar użytkownika
Piecia1022
Początkujący
Początkujący

Hey byłem sobote w ASO już wiem co było wina Czujnik wału tak mi powiedzieli i został wymienomy na nowy czujnik. koszty 0 zł czas pracy ok 30 min.kucu masz racje co do 3garowy troche są kiepskie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rafcioss
Raczkujący
Raczkujący

Piecia
taki już los tych silników 3 garowych, dobrze że na gwarancji wymienili ten czujnik,znajoma miała w fabi podobną sytuację i okazało sie że brak kompresji w jednym garze ( remoncik ją kosztował około 3000zł) :bomb:
Pozdrawiam
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

nie wiem czy kazdy wie, ale jesli wyladuje nam sie akumulator, albo np bedziemy chcieli odpalic ze slabego aku i on padnie, to moga pojawic sie kontrolki i bledy w komputerze. To normalny objaw. Po skasowaniu jesli nie ma usterki nie powinny sie generowac juz bledy ani zapalac kontroli w czasie jazdy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”