[9n] ABS-brak komunikacji.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

[9n] ABS-brak komunikacji.

Post autor: inginio »

Witam! Nie mogę się polączyć się ze sterownikiem ABS. Żadna wersja vaga nie ma komunikacji, KTS również się nie lączy. Zasilanie na pompe jest, masy również są. Radio bylo nieoryginalne więc je odpiolem. Wiązka elektryczna na podszybiu rozpruta,przewody sprawdzone. Podejrzewalem pompe abs wiec zalatwilem drugą o dokladnie takim samym numerze i też brak komunikacji.Na pompe dostalem gwarancje i byla brana od dobrego znajomego. Co dalej to już nie wiem może wam przyjedzie jakiś pomysl. Może CAN jest uwalony?Może miał ktoś z was taki przypadek?Zawsze wam pomagałem a terz sam potrzebuje pomocy.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Jesli druga pompa tez się nie łączy, tym bardziej paroma skanerami próbowałeś to winił bym tu przerwany przewód. Pewnie wiesz, że + i - nie wystarczy jak kabel sygnalowy tzn can jest gdzies przetarty
[size=12px][/size]
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Tak wiem że can jest sygnałowy. Wlaśnie ide dalej działać, może w końcu się uda. Musze zrobić kodowanie czujnika skrętu a bez polączenia vagiem nie da się.Jesli nic nie wymyśle to pojade do znajomego dobrego diagnosty, ale wtedy to nie ma satysfakcji że coś się samemu zrobilo.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”