Witam!
Mam taki problem. Podczas jazdy, w zakresie obrotów ok 2600-3100 (najbardziej gdzieś koło 2900), w moim Polo od pracy silnika gdzieś w desce rozdzielczej dochodzi do dziwnego brzęczenia jakiejś części. Tak jakby silnik wprowadzał coś w wibracje.
Tak jest od dłuższego czasu już (nawet nie pamiętam od kiedy) ale ostatnio zaczęło mnie to bardziej denerwować, szczególnie podczas dłuższej podróży bo trzeba unikać tych części obrotów. Dodam ze tak się dzieje na każdym biegu niezależnie od prędkości.
Może ktoś już miał taki problem i wie co ew. trzeba dokręcić, odkręcić, uciąć albo się z tym pogodzić.
silnik 1.4 AEX 98r.
Pozdrawiam
hehe u mnie to samo zaczelo sie dziac, po prawej stronie deski rozdzielczej przy glosniku cos mi kurde brzeczy, a jak sie nagrzeje deska to jeszcze bardziej brzeczy. Masakra ale takie sa uroki plastiku ze jak jest zimno to sie kurczy lekko i nie ociera o nic a jak sie nagrzeje to juz piszczy. Chcesz cala deske rozbierac ? ja w zyciu tego nie ruszam postaram sie przyzwyczaic
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
wojteks
jeśli masz to w określonym przedziale obrotów sprawdź układ wydechowy, ja też miałem wrażenie, że to w środku, a okazało się że środkowy tłumik trzaskał
heheh u mnie tez tak jest i juz rozebrałem w aucie wszystkie plastiki i nie wyczaiłem tego :commando: ale ostatnio przez przypadek odkryłem że jest to chyba ten plastik na zwenatrz auta tak zwane podszybie. To drga i uderza o szybe i słychać jak by w środku. Podłożyłem na próbe gąbke pod to i zobaczymy
[quote=""edi_las_volas""]wojteks
jeśli masz to w określonym przedziale obrotów sprawdź układ wydechowy, ja też miałem wrażenie, że to w środku, a okazało się że środkowy tłumik trzaskał[/quote]
Hehe, no ja mam tak samo. Jak masz dostęp do kanału, to wjedź i potelep w okolicach tłumika środkowego. Mi się tak telepie, ale będę zakładał strumienicę.
[quote=""wojteks""]Witam!
Mam taki problem. Podczas jazdy, w zakresie obrotów ok 2600-3100 (najbardziej gdzieś koło 2900), w moim Polo od pracy silnika gdzieś w desce rozdzielczej dochodzi do dziwnego brzęczenia jakiejś części. Tak jakby silnik wprowadzał coś w wibracje.
Tak jest od dłuższego czasu już (nawet nie pamiętam od kiedy) ale ostatnio zaczęło mnie to bardziej denerwować, szczególnie podczas dłuższej podróży bo trzeba unikać tych części obrotów. Dodam ze tak się dzieje na każdym biegu niezależnie od prędkości.
Może ktoś już miał taki problem i wie co ew. trzeba dokręcić, odkręcić, uciąć albo się z tym pogodzić.
silnik 1.4 AEX 98r.
Pozdrawiam[/quote]
witam!!
Od miesiąca mam taki sam problem- denerwujące brzęczenie przy ok.2200obr/min na jałowym biegu i podczas jazdy przy zwiększaniu obrotów.Dziwny dzwięk "wydobywa" się z deski rozdzielczej (jakby tuż przy zegarach).
W jaki sposób udało Ci się ten problem rozwiązać???
U mnie to przy 2100 obr/min coś drżało. To była niedokręcona pokrywa filtra powietrza. A przy bardziej nie sprecyzowanych obrotach brzęczy mi klapka deski rozdzielczej która jest przed zegarami podłożyłem tam kawałek gąbki i problem rozwiązany posłuchajcie może i u was tez tak klapka się trzęsie.
To jest zaraz za kierownicą musisz to zauważyć. Ta klapka jest od tego aby po zniżeniu kolumny kierownicy nie była dziura pomiędzy zegarami a właśnie kierownicą.