Przednie przeciwmgielne-montaż-kto się podejmie?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
cage009
Mały interesant
Mały interesant

Przednie przeciwmgielne-montaż-kto się podejmie?

Post autor: cage009 »

Witam!
Chce zamontować przednie przeciwmgielne do mojego polo.

Ktoś się z Was na tym zna i pomoże mi zamontować? Co mam kupić itp. Proszę o pomoc :-)
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Jaki masz przedni zderzak?
Awatar użytkownika
cage009
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: cage009 »

Szeroki :-)
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

no to jeszcze zależy który rok, produkcji, jak po 09.97 to potrzebujesz wyłącznik, i halogeny.

http://allegro.pl/item945374344_wlaczni ... 4_99r.html przykładowo taki,

http://allegro.pl/item957221095_halogen ... erzak.html takie halogeny, zobacz jak są skierowane uchwyty, jak będą do tyłu to do wąskiego zderzaka są i nie pasują.

Zajrzyj miedzy nadkole a zderzak (możesz to zrobić przez sciagnięcie kratek w zderzaku) powinieneś namierzyć wtyczki.
Jak masz przed liftem bo będziesz się jeszcze bawił w elektryka.
A tak w ogóle to wpisz w wyszukiwarce temat bo już było to wałkowane.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Podepnę się. Kupiłem szeroki zderzak z halogenami i chciałbym je podłączyć. Do tej pory miałem wąski (dokładka była troszkę zdemolowana i nie miała kratki). Wystarczy kupić sam włącznik czy trzeba coś więcej dorabiać?? Miałem pomysł żeby podłączyć je do włącznika od przeciwmgielnych tylnych. Auto mam z 95r.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Szukanie nie boli Panowie ... !
viewtopic.php?f=13&t=10778&hilit=halogeny
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote="JuStIcE"]Podepnę się. Kupiłem szeroki zderzak z halogenami i chciałbym je podłączyć. Do tej pory miałem wąski (dokładka była troszkę zdemolowana i nie miała kratki). Wystarczy kupić sam włącznik czy trzeba coś więcej dorabiać?? Miałem pomysł żeby podłączyć je do włącznika od przeciwmgielnych tylnych. Auto mam z 95r.[/quote]

musisz zrobić instalację na przekaźniku i kupić włącznik z opcja halogenów przednich, lepiej zrobić to porządnie i nie kombinować :grin:
Tutaj masz manualna co i jak :

viewtopic.php?f=25&t=4467
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote="mario6n"]musisz zrobić instalację na przekaźniku[/quote]

Przed małym liftem nie trzeba robić instalacji na przekaźniku. Wystarczy dołożyć wiązkę końcową pasa przedniego z halogenami i zmostkować przełącznik z którymś tam pinem w przekaźnikach pod kierownicą. Szczegóły zna BuBu bo mu to kiedyś posyłałem.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
alpkamil
Początkujący
Początkujący

Post autor: alpkamil »

Koledzy a czy sa rozne rodzaje halogenow? Pytam bo ja tez kupilem szeroki zdrezrzak, halogeny i dziwnie mi wyglada ich zamontowanie na zderzaku.. wszystko kupilem oryinalne VW ale cos nie gra.. z podlaczeniem elektryki nie mialem klop[oty tylko z zamontowaniem ich w zderzaku... SA JAKIES PRAWIDLOWOSCI DO TEGO??? Mam Polo 97..
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Są 2 rodzaje halogenów: do wąskiego i do szerokiego zderzaka. Różnią się mocowaniami.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

ale halogenów od wąskiego nie zamocujesz do szerokiego, chyba że na klej. Może pomyliłeś prawy z lewym? bo są wyprofilowane odpowiednio
Awatar użytkownika
alpkamil
Początkujący
Początkujący

cholera................... kur.....****wa................. kupilem do wąskiego a mam szeroki........................................ o kur............................................
:banghead: pieknie.........
Awatar użytkownika
alpkamil
Początkujący
Początkujący

a nmoze jest jakis "cfaniak" hehe ktory dokonal tego pieknego szlachetnego i jakze trudnego czyny i zamontowal halogenu przypadajace waskiemu zderzakowi do szerokiego???? mam w glowie wizje jak to zrobic ale moze juz ktos to robil??????

normalnie nie douczylem sie i kupilem do wąskiego......;/;/;/ cholera............................. :angry2: jaki to czlowiek glupi...... cale zycie hehehe :bow:
Awatar użytkownika
alpkamil
Początkujący
Początkujący

nooo kolegi kolegi :) :acute: zamontowalem halogeny z waskiego do szerokiego :D :yahoo: i wcale to nie bylo znowu takie trudne :D wszytsko sie da zrobiic jesli ma sie checi :) pozdro :acute: :thumbsup:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote="alpkamil"]nooo kolegi kolegi :) :acute: zamontowalem halogeny z waskiego do szerokiego :D :yahoo: i wcale to nie bylo znowu takie trudne :D wszytsko sie da zrobiic jesli ma sie checi :) pozdro :acute: :thumbsup:[/quote]
polak potrafi :) masz fotki ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”