a sprawdzałeś czy otwierając pozostałe drzwi zapala się oświetlenie? Stawiam, że raczej tak... Jeśli tak, to padł Ci mikrostyk w zamku... w efekcie, jeśli masz czerwoną lampkę od wewnętrznej strony drzwi - nie zapali się, nie zapali się kontrolka informująca o otwartych drzwiach - jeśli takową posiadasz, nie zapali się oświetlenie wewnątrz, nie działa brzęczek o pozostawionych włączonych światłach. Jedyne co możesz zrobić to wymienić ten mikrostyk.
Też mam ten problem, jednak mi niezapalające oświetlenie nie przeszkadza - jak otwieram centralny, samo się zapala na ok 30sek lub do odpalenie auta. Tak samo po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Jedyne co to fakt, że nie brzęczyka od świateł... Ale mam tak od kiedy kupiłem auto, wiec nie musiałem się przyzwyczajać.
Sam mikrostyk to niski koszt... na allegro zamiennik kosztuje chyba 5PLN... Jedynie wymiana to jest kłopot... Tu masz "fotoporadę" na przykładzie VW Golfa IV... Zakładam, ze naprawa w polo będzie wyglądała bardzo podobnie.. Jedynie śrubki otwory mogą być w innych miejscach. roboty co niemiara, dlatego tego nie naprawiam (nie mam garażu, a pod chmurką mógłby być kłopot, gdyby mi coś nie wyszło).
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090