Ja w 185/55/14 mam:
Jak jade sam lub w 2 osoby (w tyle osob jezdze najczesciej) mam 2,1-2,2ba w kazdym kole;
Jak szykuje mi sie wyjazd z bagazami lub wiecej osob to mam przod 2,2-2,3ba tyl 2,5-2,6ba.
Dokaldnie nie pamietam tych wartosci bo zawsze przy pompowaniu zerkam na tabliczke na klapce wlewu paliwa.
Sprawdzam co ok 2 tyg.
[size=99px]Pozwole sobie zacytowac jedno zdanie z tego artykulu bo pewnie nie kazdemu bedzie chcialo sie czytac:[/size]
"W przypadku zmiany z opon 205/55R 16, na koła 18 calowe z niskoprofilowymi oponami 225/40R18, ciśnienie zachowujemy takie same, jedyna różnica jaką odczujemy to pogorszenie komfortu jazdy (niższy profil to mniejsza amortyzacja)."
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2010, 21:05 przez Bartosz85, łącznie zmieniany 1 raz.
195/55/16 - 2,4ba
Dobierane eksperymentalnie.
Za nisko płynę, za wysoko podskakuję. Z reguły jak czuję w zakręcie, że coś miekko to jadę pompować i okazuje się, że jest 2,2 lub 2,3ba.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Tylko z tylu bo wyjazd = 4-5 osob i torby w bagazniku i na tylnej polce. (zadko sie zdarza ale sie zdarza) Tyle jest chyba podane na tabliczce, zawsze z niej biore wartosci.
kuknij sobie na klapkę wlewu paliwa masz tam rozpiskę wszystkich ciśnień przy danym obciążeniu samochodu,
a tak na oko to 2,1-2,3 Bara jest optymalnie więcej to już robi się pimpong